Karin Näsholm från Saltå Kvarn Smakråd har hittat på ett underbart sätt att tillaga sin havregrynsgröt. Hon gör en grötmuffins med smak av äppelkaka som hon gräddar i ugnen och toppar med en klick crème fraiche.  Ett roligt sätt att servera en hälsosam frukost!

Grotmuffins 10x15 liten

1 grötmuffins

Havregryn 1 dl
Äppeljuice ½ dl
Kokosmjölk ½ dl
Vaniljpulver 1 krm
Kanel 1 krm
Russin 1 msk
Kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj en muffinsform av silikon med lite kokosfett och häll i smeten. Grädda i ugnen i 15 minuter.  Äts varm/ljummen som den är eller tillsammans med en klick crème fraiche, kesella och några hallon på toppen.

/Jennifer


Skriv en kommentar om Grötmuffins med smak av äppelkaka

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig