Maurizio Gritta är grundare av det ekologiska kooperativet Iris i Italien. Det är därifrån vi på Saltå Kvarn köper vår fina pasta. Maurizio är klok, karismatisk, hjärtlig och osjälvisk. Han har också en förmåga att dela med sig av sin kunskap och få människor att växa och utvecklas. Detta återspeglas i kooperativet Iris starka värderingar och fina syn på människan.

MAURIZIO GRITTA - Iris 

Kooperationen startades 1978 och var då en pionjär inom ekologisk odling. 2005 räddade de en pastafabrik med 35 anställda från att gå i konkurs. Man köpte då upp fabriken och ställde om den till ekologisk produktion. Idag har man flera olika verksamheter, förutom pastafabriken odlar man också durumvete och grönsaker. Grönsakerna säljs i en gårdsbutik. Det finns också en liten ekologisk grisfarm där man framställer salami. Grisarna, som får gå utomhus och böka är uppfödda på rester från den ekologiska pastatillverkningen. Planerna för framtiden är många, just nu är man i färd med ett bygga en ny pastafabrik med ett museum, en park, en lekplats samt en ekologisk restaurang.

Kooperationen Iris skapar arbetstillfällen och hjälper även utsatta individer genom att erbjuda dem fast jobb inom kooperativet.

Vi på Saltå Kvarn uppskattar Maurizio Gritta och Iris engagemang för människan, maten och miljön. Maurizio – du är vår hjälte.

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 


Kommentarer på Maurizio Gritta – du är vår hjälte!

    • Det har vi tyvärr inga planer på i dagsläget Marianne. Men tack för att du delade med dig av dina önskemål, vi tar det med oss!

      Svara

Skriv en kommentar om Maurizio Gritta – du är vår hjälte!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig