Irene och Erminio Brustia är risproducenten La Gallinellas själ, ryggrad och livsnerv. De brukar skämtsamt säga att Erminio står för handlandet och Irene för tänkandet. De är alltid närvarande och aktiva och genom sina stora arbetsinsatser har de vunnit både sina kunders och sin personals respekt och kärlek.

Irene ed Erminio Brustia

I början av 90-talet flyttade Irene och Erminio tillbaka från stan till gården La Gallinella i Po-dalen i norra Italien. Där har familjen Brustia odlat ris i flera generationer och Irene och Erminio grundade nu med gemensamma krafter företaget La Gallinella, där man till risodlingen också adderade produktion och paketering av ris. Man var också väldigt tidigt ute med att få gården certifierad för ekologisk odling.

La Gallinella producerar många olika ekologiska högkvalitativa rissorter, som nu börjar bli välkända världen över. I hemlandet har företaget fått en utmärkelse av Italienska köksakademien och man levererar regelbundet sitt ris till Italiens premiärminister.

I Po-dalen har man odlat ris sedan 1400-talet. Det är ett mycket bördigt jordbruksområde med stora våtmarker. Genom en noga uträknad växtföljd har man möjlighet att hålla riset vattendränkt betydligt kortare tid än normalt, vilket gör att utsläppen av metangas reduceras.

Tack Irene och Erminio för ert engagemang och tack för era smakfulla riser. Ni är våra hjältar!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar


Kommentarer på Irene och Erminio Brustia – ni är våra hjältar!

  1. Finns det en gårdsbutik i Gallinella ! Jag vill åka ner och se hur odlingarna ser ut och helst köpa litet ris också.

    Svara

Skriv en kommentar om Irene och Erminio Brustia – ni är våra hjältar!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig