Att bruka jorden och att få saker att växa är något man lär sig genom hårt arbete. Att sedan göra detta i vördnadsfullt samförstånd med naturen är en konst! En tomat som har fått växa tills den är helt mogen smakar som en tomat ska göra. Det är just detta som gör att så många älskar grönsakerna från Martin och Frida på Skilleby Trädgård. För det smakar så mycket bättre! frida martin skillebySkilleby Trädgård bedrivs biodynamisk trädgårdsodling med ett brett sortiment. Produkterna säljs till kunder i närområdet, till restauranger i Järna och i Stockholm. På grund av den tydliga säsongsvariationer i Sverige, är växtsäsongen kort och mycket intensiv. För Martin och Frida är det viktigt att låta det ta sin tid och fokus är att arbeta med naturen.  När tiden är inne för de första grönsaker att växa, finns det en hel del arbete att göra, och det pågår till de sista grönsaker skördas.  Att odla handlar om timing och det gäller att vänta med att skörda tills det är rätt och grönsakerna är mogna fast ivriga kockar står och trampar.  Att lära sig att äta det som är i säsong är viktigt för att få det som just då smakar som bäst. Har man smakat deras tomater, vill man inte äta annat! Just nu skördas sallad, gurka, tomater i olika former färger och smaker, mangold, svartkål, lök och örter. Och snart kommer zucchini och rödbetor.  Nu kan man även köpa deras grönsaker i vår butik i Järna:) Tack Martin och Frida, ni är våra hjältar! facebook hjältar-jubileum Saltås hjältar Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon. Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar  


Skriv en kommentar om Frida och Martin – ni är våra hjältar!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig