rissoppa-1024x682

Februari är en riktig soppmånad. För vad är väl härligare att ha med sig ut på isen eller i skidspåret än en termos med en mustig soppa? Det värmer gott och mättar ordentligt. I ett par burkar bredvid kan man ha med sig lite créme fraiche, en god ost skuren i tuber eller lite rostade pumpakärnor att toppa soppan med. På bilden ovan ser du en italiensk rissoppa där riset har fått koka mjukt i buljongen tillsammans med grönsaker och ärter. Sagolikt god!

Minestrone-liten-10x15-2

En enkel minestronesoppa med färglad tricolorepasta i. Till soppan gör vi en borlotticrème på en burk färdigkokta borlottibönor som mixas tillsammans med det yttersta skalen från en citron. Milt och smakrikt på samma gång. Serveras med fördel tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Saras-tomatsoppa-2-1024x682

En favoritsoppa hos oss på Saltå Kvarn är den här tomatsoppan som får skönt tuggmotstånd av röd quinoa som kokas vid sidan av och sedan blandas i soppan. Vi toppar den med Blå Kornblomstost och färsk basilika. Passar även den utmärkt i termos!

I Saltå Kvarns sortiment finns en mängd härliga ingredienser att koka soppa på. Välkommen för inspiration! 


Skriv en kommentar om Sagolika soppor!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig