Det är skön känsla att ha planerat alla veckans middagar i förväg. Ett stort stressmoment försvinner då från vardagen och man kan njuta av att veta vad det kommer att bli till middag varje dag. Vi har satt ihop en veckomatsedel där vi har utgått från våra favoritrecept. Hoppas att vi kan inspirera dig!

IMG_0424

Till middag ikväll blir det små bollar av solroskärnor och ost. Till detta spaghetti och vår färdiga Pastasås Oliv & kapris. En hyfsat snabblagad måltid som smakar gudomligt.

IMG_0498

På torsdag satsar vi stort och gör gröna (svarta) burgare på svart quinoa. Som hamburgerbröd använder vi vårt goda levainbröd som vi rostar lite lätt. Om tiden räcker till gör vi även pommes på sötpotatis!

SONY DSC

Fredag middag blir risotto! Du som bor i Stockholm kan komma och provsmaka den under dagen då vi bjuder på den i våra båda butiker. En krämig och smakrik risotto är trevlig som ensamrätt med bara en god grönsallad till men gör sig också bra tillsammans med både fisk och kött.

Blir det risotto över får dessa fungera som en liten aptitretare på lördagen. Den kalla risotton formas till små bollar som man stoppar en bit ost i, gärna Tallegio. Sedan paneras bollarna i mjöl, ägg och ströbröd och steks i olivolja. Bollarna dippas i en god tomatsås.

På söndagen gör vi lasagne som vi fyller med gorgonzola, spenat och valnötter. Gör gärna extra mycket sås så att lasagnen blir riktigt krämig.

Efterrättssmoothie Denice Fallsdalen

På måndagen äter vi upp resterna från lasagnen och festar till på en smarrig chokladsmoothie med cashewgrädde till efterrätt.

IMG_0252

En soppa på kikärter, timjan, vitlök och parmesan förgyller vår tisdagskväll. Ett gott rågsurdegsbröd i tunna skivor bjuds till soppan.


Skriv en kommentar om Mat för hela veckan

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig