Briljanta bönor FB butik

Bönor är briljanta, goda, snygga, hälsosamma och bra för miljön. I år vill vi fira bönor och alla övriga baljväxter eftersom FN utsett 2016 till Baljväxternas år.

Bönor och linser är så härlig mat. Man blir mätt på ett skönt sätt och man står sig länge efter måltiden. Det är också prisvärt, miljösmart och gott! Dessutom är det nyttigt med baljväxter. Det innehåller bland annat riktligt med protein och fiber och är en bra källa till mineraler och B-vitaminer.

Vi på Saltå Kvarn är numera även stolta sponsorer av  Baljväxtakademin som är en ideell förening med syfte att sprida kunskap, främja odling och öka konsumtionen av baljväxter i Sverige. Se deras hemsida där detaljerad information om baljväxter finns om du vill veta mer.

Var med och fira Baljväxternas år med oss! Följ denna sidan på vår hemsida där vi löpande uppdaterar och inspirerar: Briljanta Bönor, via våra Facebooksida  eller via vårt Instagramkonto eller hashtagen #briljantabönor

LOGO_IYP-sv-high-horizontal


Skriv en kommentar om Briljanta bönor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig