Bageriet Saltå Kvarn

På Saltå Kvarn laddas det för att ta emot sommarens gäster. Saltå Kafé presenterar sin nya lunchmeny och det gamla bageriet öppnas upp för sommaren.

Per Norman bagare på Saltå Kvarn
Per Norman, bagare på Saltå Kvarn.

För att möta sommarens högtryck på Saltå Kvarn öppnar bagarna återigen upp det gamla bageriet på Saltå. Varje dag hela sommaren ska här bakas bröd till den intilliggande butiken och kafét.

-Saltå Kvarn är ett utflyktsmål för många människor under sommaren och det känns extra roligt att kunna erbjuda våra gäster nybakat bröd från vårt bageri här på Saltå. Platsen känns mer levande och sen doftar det ju också så gott från bageriet, säger Susanne Skånberg, marknadschef Saltå Kvarn.

torta_1 kopia
Mexikansk torta, grillad ekologisk ciabata med heta svarta bönor.

Inför sommarsäsongen presenteras också en ny meny på Saltå Kafé som ännu mer än tidigare fokuserar på Saltå Kvarns egna produkter. Det är Divya Jagasia som är smak- och receptutvecklare på Saltå Kvarn som tagit fram recept med inspiration från hela världen. Det är smörgåsar, varma mackor och sallader med spännande smaker. Här finns bland annat italiensk panzanella, marockansk hirssallad, mexikansk torta och chickpea of the sea.

-Vi vill inspirera och bjuda på smakupplevelser av Saltå Kvarns produkter. Det man äter i kafét ska man kunna få med sig recept på och om man vill även köpa ingredienserna i vår butik, säger Susanne.

Kuriosa: Bageriet i Järna har under några år används till produktutveckling och till surdegskurser, då produktionen av bröd flyttades till en större lokal i Bromma och nu senast till Södermalm i Stockholm. Där bakas numera bröd till Saltå Kvarns egna butiker och Paradisets butiker.


Kommentarer på Saltå Kvarn laddar för högsäsong

 1. Hej!
  Jag tyckte ert bröd var godare på ”den gamla goda tiden” när ni bakade i Saltå. Har jag fel?
  Men jag tycker att brödet nu för tiden ofta är övergräddat, för svart.
  Men det verkar ju modernt. Var man vänder sig är bröden svarta. En av Stockholms konstiga trender?
  Jag har handlat några ggr i er butik på söder.

  MvhInga Almström

  Svara
  • Hej Inga! Jag kan hålla med dig om trenden som du beskriver, tittar man på trendiga bagerier är bröden ganska svarta nu för tiden. Vi har dock inte för avsikt att bränna våra bröd. Men jag ska ändå föra detta vidare till våra bagare.

   Svara

Skriv en kommentar om Saltå Kvarn laddar för högsäsong

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig