I Saltå Kvarns podcast Laga en bättre värld intervjuar Johan Ununger författaren Jana Fröberg. Jana har tillsammans med sin syster skrivit boken GRÖT – en fantastisk historia.

Samtalet handlar mycket om gröt. Allt från dess ursprung i Mesopotamien där man samlade gräs och stärkelserika rötter och kokade ihop till gröt, över till Skottland där VM i grötkokning arrangeras och där man är mycket stolt över sin havregröt, tillbaka till Romarriket och en vegetarisk gröt med både hjärna och kött i. Jana berättar också om hur grötintresset började hos morföräldrarna i Finland där hon och hennes syster blev bjudna på potatisgröt, mosad potatis redd med rågmjöl som åts med lingonsylt.

Lyssna på avsnittet här:
Gröt – en fantastisk historia med Jana Fröberg – avsnitt 2 i podden Laga en bättre värld

 

Jana berättar i podden om syrad gröt, som görs på samma sätt som surdeg. Väldigt spännande! Du hittar receptet på gröten här: Recept syrad gröt

 

I podcasten Laga en bättre värld möter Johan Ununger, vd på Saltå Kvarn spännande gäster och diskuterar hur vi kan leva, äta och odla på ett mer hållbart sätt. Förhoppningen är att sprida kunskap om mat som både smakar gott och är bra för miljön på samma gång.

 


Kommentarsfunktionen är avstängd.