Spannmål

Sommarens extrema torka har slagit hårt mot svenska bönder och kan få långtgående konsekvenser för hela livsmedelsbranschen. Runt om i landet har människor engagerat sig och gjort flera upprop för att hjälpa de drabbade.

Allt fler forskare menar att sommarens torka och andra extrema väder är tecken på växthuseffekten. En ny undersökning, genomförd på uppdrag av KRAV, visar också att många är oroliga för klimatet, och 9 av 10 konsumenter beskriver sig själva som klimatmedvetna. Läs mer om undersökningen här.

Nu vill KRAV, Sveriges mest välkända miljömärkning för mat, hjälpa fler att göra hållbara val – och lyfta fram de hjältar som varje dag tar steg för att minska sin miljö- och klimatpåverkan. Kampanjen kommer också berätta om att KRAV har speciella regler för klimatet, och att ekologisk odling även är ett medel för att öka mullhalten i marken, vilket innebär att mer koldioxid kan lagras in. Forskning visar också att den högre mullhalten liksom större biologisk mångfald ger en mer robust miljö som kan tåla klimatförändringar bättre.

– Det är viktigare än någonsin att göra hållbara miljö- och klimatval och vi hoppas att kampanjen kommer uppmuntra människor att välja KRAV-märkt mat. Vi vill lyfta de lantbrukare som sliter varje dag för en bättre miljö, samtidigt som vi visar hur man som konsument kan stötta bönder och göra en viktig insats för miljön och klimatet, säger Anita Falkenek, vd KRAV.

Saltå Kvarns produkter är ekologiska och KRAV-certifierarade och vi är med och sprider denna viktiga kampanj vidare.

Tillsammans kan vi förändra världen hektar för hektar!

Mer information finns här: KRAV – Hållbara val


Kommentarsfunktionen är avstängd.