Underbara Clara

Clara Lidström driver sin blogg Underbaraclaras.com som är en av Sveriges största livsstilsbloggar. Genom blogginlägg om bland annat mode, politik och livet som egen företagare och småbarnsförälder, lockar Clara i genomsnitt 250 000 unika besökare per månad.

Clara du är vår hjälte för ditt engagemang och ditt sätt att beröra. Du är en klok och intressant debattör. Du engagerar och inspirerar och vågar ställa saker på sin spets. Du räds inte att utrycka dig personligt och är ärlig med att din personlighet och dina åsikter förändras i samband med att du utvecklas som person. Du har även visat att det finns nya möjligheter att med ett digitalt entreprenörskap bygga en framgångsrik affärsverksamhet. Tack för ditt engagemang Clara!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

Manfred ute

Manfred Enoksson är bagarmästare på Saltå Kvarn. För 25 år sedan började han arbeta i vårt bageri efter att ha avslutat sin bageriutbildning i Tyskland. Manfred är enormt kunnig inom bagerikemi och specifikt inriktad på att baka med ekologiskt mjöl utan tillsatser. Han talar ofta om att man ska baka med alla sina sinnen, man ska lukta, känna, lyssna och smaka på surdegen säger han. Både hemmabagare och yrkesfolk vänder sig dagligen till honom med frågor om surdegar, knådning och jäsning och han har många gånger kallats för kungen av surdeg. På Saltå Kvarn arbetar han med rådgivning och utveckling, håller kurser i surdegsbakning och coachar våra bagare. Tack Manfred för att vi får ta del av din kunskap!

Se filmen när Manfred håller surdegsworkshop i vår butik på Söder.

facebook hjältar-jubileum

Se alla Saltå Kvarns hjältar.

I onsdags hade vår bagarmästare Manfred Enoksson en mycket välbesökt workshop om surdegsbakning och julbak i vår butik på Södermalm. Det är roligt att titta på Manfred när han pratar om vildjäst, bakkemi, mikroorganismer, jästsvampar, temperaturer och hans mantra om att låta alla sinnen vara med när man bakar med surdeg; att titta, lukta, känna, smaka och lyssna. Surdegsbakandet är för många av oss en gåta men Manfred kan reda ut begreppen och ge oss amatörbagare stärkt självkänsla och mer mod i vårt experimenterande efter det perfekta brödet.

Se del ett av två av surdegsworkshopen här!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=M8_Ek-wpQcU&w=560&h=315]

Manfred salongen

/Jennifer