Den här veckans hjälte är Josefin Uhnbom som har startat och driver Provins mat. Ett mycket annorlunda cateringföretag med stort hjärta.

josefin

Kockarna i hennes kök kommer från skilda delar av världen och lagar mat från sina egna kulturer. Josefin kallar maten för nynordisk.


Idag var det linsgryta på menyn. Nighat fräser lök i olja tillsammans med spiskummin, vitlök och finhackad ingefära. Sen tillsätter hon paprikapulver, gurkmeja, salt och krossade tomater.

Detta får fräsa runt en lång stund innan hon tillsätter röda linser och vatten. Hon låter grytan koka tills linserna är mjuka, ca 15 -20 minuter.

Patricia lagar en afrikansk köttgryta. Doften från maten som puttrar på spisen är helt makalös! I Provins kök får matlagningen ta den tid den behöver och råvarorna är till största del ekologiska.

Utsikt

Provins håller till i Alby i södra Stockholm. Köket finns i en vacker gammal villa precis bredvid Albysjön. Varje fredag hålls villan öppen för lunch från kl 11.30. Adressen är Albyvägen 37 och jag kan varmt rekommendera ett besök!

Huset

/Jennifer