bovetebrod-surdeg_lr

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig att baka glutenfritt, både med surdeg och andra bakverk. Kursledare: Manfred Enoksson – bagarmästare på Saltå Kvarn.

Manfred EnokssonDu får lära du dig att baka glutenfritt surdegsbröd och andra bakverk av ekologiska råvaror som majsmjöl, rismjöl, quinoamjöl, bovete, psylliumfröskal, teff, hirs och havre.

 

 

 

 

 

surdegsstartFörsta kursdagen går vi igenom de olika råvarorna och hur de baktekniskt påverkar bröden. Vi skållar, sätter surdegar och fördegar inför dag två. Andra dagen utvärderar vi våra surdegar och justerar dem om det behövs. Vi blandar degar och formger bröd, jäser och gräddar. Vi pratar också om olika sätt att smaksätta bröden.

 

 

 

Kursen avslutas med provsmakning. Bröden du bakat tar du förstås med hem! Du får också med dig en glutenfri surdegsstart, så att du kan fortsätta att baka hemma.


Viktig information för dig som är mycket känslig för gluten: Det sker brödproduktion i vårt bageri i Järna. Bageriet kommer att vara nystädat vid kurstillfället men spår av gluten kan ändå förekomma i lokalerna.

 

Aktuella kursdatum

För mer information och anmälan

 

bovetebrod-surdeg_lrbrod-detalj.jpg130624-brc3b6d-004.jpg