levain_lr

Den här kursen vänder sig till dig som redan bakar surdegsbröd men som vill lära dig mera. Kursledare är Manfred Enoksson, bagarmästare på Saltå Kvarn.

manfred-1.jpgHär lär du dig att använda flerstegssurdegar och fördegar i dina bröd och bakverk. De hjälper dig att få fram de unika smaker som olika sädesslag har men också individuella bröd som bakats i hela Europa i flera hundra år. Det är ingen tillfällighet att levain har stora hål eller att finska rågbröd är sura, utan ett resultat av att man tog hand om sina lokala råvaror på bästa möjliga sätt.

 

 

finskt-ragbrod_lrVi bakar flerstegs-levain med olika kryddor, grönsaker och frukt. Vi lär oss hur man hanterar lösa degar och hur man bygger upp ytspänsten så att man får saftiga bröd med bra volym. Vi bakar också med skållningar, kokar pomerans och provar hur olika kryddor påverkar smaken. Framför allt lär vi oss att med våra händer göra ännu vackrare bröd!

 

 

 

Kursen avslutas med provsmakning. Bröden du bakat tar du förstås med hem! Du får också med dig lite naturliga bakmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

Aktuella kursdatum

För mer information och anmälan

bovetebrod-surdeg_lrbrod-detalj.jpg130624-brc3b6d-004.jpg