Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Vårt produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan

Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre, och har högre kvalitet. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen eller konsistensgivare.

Ända sedan starten 1964 producerar vi mjöl och olika brödsorter av ekologiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Idag är sortimentet bredare och du hittar även bönor, linser, pasta, ris, olivolja, torkad frukt, juice, nötter och mycket mer i sortimentet. Vårt totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter.

Saltå Kvarns produkter säljs i de flesta mataffärer i hela landet samt i hälsokosthandeln. För storkök och restauranger finns ett särskilt storkökssortiment av större förpackningar som säljs via grossister. Saltå Kvarns stenmalda mjöl säljs också direkt till bagerier.

Saltå Kvarn ägs av ett antal stiftelser.

 

Pumpamuffins

 

 

 

Kontakt

 

 

 

 

Produkter

 

 

 

 

Frågor och svar

 

 

 

 

 

 

 

För butiker, storkök och bagare