Adzukibönan är en särskilt trevlig och lättsmält liten böna. God i soppor och grytor eller kalla i en sallad. I Asien är adzukibönan vanlig i efterrätter.

Adzukibönan kan också groddas och blir då full med C-vitamin. Särskilt gott och trevligt under den mörka årstiden.

Adzukibönan är rik på fibrer och har högt innehåll av protein. Den är också rik på folsyra, magnesium och järn.

Koka så här!

Vikt 500 g
Förvaring Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Ursprungsland trycks alltid på förpackningen.

Produktspecifikation

Ingredienser

Ekologiska adzukibönor*
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi1300 kJ/310 kcal
Fett0,5 g
varav mättat< 0,5 g
Kolhydrat50 g
varav sockerarter4,6 g
Fiber13 g
Protein20 g
Salt< 0,01 g
Folsyra622 µg311 %*
Magnesium127 mg34 %*
Järn5 mg36 %*
Zink5 mg50 %*
* % av DRI (dagligt referensintag)

Kommentarer om Saltå AdzukibönorSkriv en kommentar

  1. Jag får inte groddningen av era Adzukibönorna att gro. Har de samma problem som era Kidneybönor?

    Svara
    • Hej Matti! När vi köper in baljväxter är det inte ett krav från oss att de ska vara groddbara (lägger man till det kriteriet hamnar bönorna i en annan prisklass). Därför är det lite olika mellan olika sorter och olika batcher. Ibland gror de fint, ibland inte alls. Våra mungbönor gror dock alltid jättefint.

      Svara
  2. Jag bor i upplands väsby. Hittar inte Azukibönor i livsmedelsaffärer. Kan ni hjälpa mig att närmaste affären.

    Svara
  3. Hej, Jag undrar var har gröna bönor tagit väggen? Jag hitta inte i mat affär. Exp: ICA ,COOP,ICA MAXI och vidare, vidare

    Svara
  4. under rubriken grodda står adzukibönor men inte hur man groddar när man klickar på adzukibönor varför då?

    Svara
  5. Ni får gärna skriva ursprungsland på hemsidan som ni gör med svenskodlade produkter. Jag vill inte ha produkter odlade i kina då marken och vattningen är förstörd av gifter även om det är ekologisk odling

    Svara
    • Hej Hedda! Vi håller på att se över all förpackningsinformation på vår hemsida, men bra att du påpekade detta. På förpackningen står det alltid ursprungsland och i vissa fall tillverkningsland.

      Svara
  6. Är näringsvärdet uppmätt innan bearbetning såsom kokning, eller det är näringsvärdet efter rekommenderad koktid?

    Svara
    • Hej Malin! Näringsvärdet gäller produkten så som den är i förpackningen, alltså innan kokning.

      Svara

Skriv en kommentar om Adzukibönor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig