Saltå Crema de Balsamico är gjord av koncentrerad druvmust och 40 procent äkta balsamvinäger (IGP) av druvsorterna Lambrusco, Trebbiano och Pignoletto samt majsstärkelse. Den är fruktigt söt och syrlig och förhöjer smaken på exempelvis kött, fisk och grönsaker. Passar bra som smakfull dekoration på både varma och kalla rätter och med fördel även på ost, glass och pannacotta.

Druvor: Lambrusco, Trebbiano och Pignoletto

Utgått ur sortimentet!

Förpackning: 150 ml flaska

Producent: Casa del Balsamico

Land: Italien

Region: Modena

Läs mer om vår balsamicotillverkare i Modena, Italien:

Ciro Cattani – du är vår hjälte!

Saltås balsamico från Modena

Produktspecifikation

Ingredienser

Kokt koncentrerad druvmust*, balsamvinäger fr. Modena ”Aceto Balsamico di Modena IGP”* 40 %,  majsstärkelse*
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens


Kommentarer om Saltå Crema di BalsamicoSkriv en kommentar

    • Om du vill undvika majsstärkelsen ska du ska istället välja någon av dessa två produkter ur vårt vinägersortiment:
      Balsamico
      http://www.saltakvarn.se/produkter/balsamico/
      Balsamico Invecciato
      http://www.saltakvarn.se/produkter/balsamico-invecchiato/

      Dessa båda produkter innehåller bara druvmust och vinäger och är producerade enligt ett regelverk för ”Aceto Balsamico di Modena IGP”.

      Crema di Balsamico är ingen balsamvinäger i strikt bemärkelse utan mer en sås – därav namnet ”Crema” – färdig att använda som smaksättare.
      Vill du slippa majsstärkelsen, men ändå få fram en mer trögflytande sås, får du själv reducera en balsamvinäger.
      Majsstärkelsen tillsätts för att för att få en krämig konsistens. Den utgör fyra procent av produkten.

      Svara

Skriv en kommentar om Crema di Balsamico

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig