Ett ljust bröd bakat med surdeg av dinkel. Brödet gräddas i stenugn med
skarven uppåt. Det gör att brödet spricker fint på ytan. Gott till det mesta!
Vikt 570 g
Bakas inte just nu i vårt bageri!
- Ingredienser
Siktat mjöl av DINKEL*, vatten, RÅGsurdeg* (vatten, RÅGmjöl*, KORNmalt*), havssalt, KORNmalt*, acerola* (kassavastärkelse*, acerolakörsbär*), jäst.
* EU-ekologisk ingrediens- Näringsvärde per 100 g
Dinkelbrödet är i mitt tycke ert godaste bröd (vörtbrödet undantaget)! Det står att det inte bakas just nu, när bakar ni det igen?
Hej Vörtmannen
Vårt Dinkelbröd är som sagt på paus nu, men i väntan på återkomsten, kan jag varmt rekommendera vår Levain, som är bakad på Ölandsvete.
Ölandsvete är liksom Dinkel ett ur-vete och de båda sorterna har stora likheter vad gäller bakegenskaper och smakupplevelse, samt näringsinnehållet.
Och om inte allt för länge kommer även Vörtbrödet att dyka upp i Brödhyllan:)
Med vänlig hälsning/Eleonor
Jag behöver recept på bröd av dinkel. Undviker vanligt vetemjöl pga magproblem. Går det inte att baka med enbart dinkel?
Hej AnnaGreta! Jo, det går jättebra att baka med enbart dinkelmjöl. Det siktade dinkelmjölet kan ersätta vetemjölet i ett vanligt brödrecept. Även i pannkakor, våfflor och sockerkakor. Vill du ha lite grövre bröd kan du byta ut en del mot dinkelmjöl fullkorn.