Saltå Franska är ett ljust bröd bakat av vetemjöl och med goda, vackra vallmofrön på ytan. Genom att göra fördegar och låta brödet jäsa länge, så blir det extra aromrikt. Franska är allra godast då det är alldeles nybakat men det passar också utmärkt att rosta.
Vikt 500 g
- Ingredienser
VETEmjöl*, vatten, VETEsurdeg* (vatten, VETEmjöl*, KORNmalt*), havssalt, rårörsocker*, KORNmalt*, jäst, acerola* (kassavastärkelse*, acerolakörsbär*), vallmofrön*.
* EU-ekologisk ingrediens- Näringsvärde per 100 g
Gör ni surdegsfranska utan socker?
Hej Lena!
Vi har en liten mängd socker för att hjälpa jäsprocessen. Mängden är så liten att det inte påverkar smaken.
Hej!
Mycket gott bröd! 😀
Har ni näringsvärdena? Skulle vara bra att veta!
Hej. Vi gör inga näringsvärdesberäkningar på bröden numera då vi inte förpackar det och då krävs det inte, men så här såg det ut tidigare och det har nog inte förändrats så mycket: Energi 1071 KJ, 256 kcal, Protein 7,4 g, Kolhydrat 46 g, varav sockerarter 3,7 g, Fett 3,5 g, varav mättat 0,4 g, Kostfiber 4,2 g, Natrium 0,53 g
Saltås Franska bröd är det absolut godaste brödet jag har hittat i Sverige, synd bara att det nästan alltid är slut när jag har vägarna förbi (vilket är väldigt sällan eftersom jag bor väldigt långt bort).
Vad roligt att höra Sebastian! Ring till butiken och lägg undan ett innan du kommer förbi nästa gång. 0855150808 är telefonnumret.