Saltå Kvarns honung kommer från Lugnets Bigårdar i Sörmland. Honungen är direkttappad och har inte hettats upp. Den kan variera något i smak, färg och konsistens beroende på från vilka blommor bina samlat nektar.

Ingredienser Svensk honung
Vikt 350 g
Förvaring Mörkt och svalt
Ursprungsland Sverige

Saltå Kvarns honung finns endast i små volymer och säljs enbart i Saltå Kvarns butik i Järna.

Ekologisk honung innebär bland annat att det inte är tillåtet att vingklippa bidrottningen för att förhindra att bina svärmar, och att inga kemiska bekämpningsmedel får förekomma vid eller i närheten av bikuporna.

Läs om Niklas, vår honungsodlare i Mölnbo!

Prova att baka Underbara Claras morotsbröd med honung.

Ingredienser

Ekologisk honung från Sverige.


Kommentarer om Saltå HonungSkriv en kommentar

    • Hej Jwan! Vår honung finns bara i mycket liten skala. Vi köper den från en biodlare Mölnbo utanför Järna. Så den säljs bara i vår egen butik här på Saltå Kvarn.

      Svara
  1. Finns det honung nu i butiken i Järna? Kommer den att finnas i någon butik i Stockholm t ex Cajsa Varg?

    Svara
    • Hej Barbara! Ja, det finns honung nu i butiken här i Järna. Men det är bara där som den kommer att säljas, vi har inte så stora kvantiteter av honung.

      Svara
    • Hej Per! Förra sommaren gav tyvärr ingen honungsskörd, men vi håller tummarna för den här sommaren. Då kommer honungen att finnas till salu i våra egna butiker, antingen på Renstiernas gata 27 eller här på Saltå Kvarn i Järna.

      Svara
    • Hej du honungsfanatiker! Vår biodlare fick tyvärr ingen honung den här sommaren. Det var för dåligt väder. Men när vi har honung säljs den mest i våra egna butiker. Vi har ingen stor volym på den här produkten.

      Svara
  2. hej! om honungen inte hettas upp, hur får ni upp vaxet till ytan? och hur häller ni ner det i burkar?

    Svara
    • Hej Anna! Vår biodlare Niklas slungar honungen och tappar sedan upp den direkt på burk. Honungen silas så att vaxpartiklarna försvinner. Niklas honung förvaras inte i en tank mellan slungning och uppfyllning på burk som andra biodlare ofta gör. Om man gör så, måste man hetta upp honungen för att få den flytande igen innan den går att tappa på burk.

      Svara
    • Hej! Vi har inte gjort några analyser av vår honung. Men den framställs på ett mycket fint sätt och den blir aldrig upphettad. Honung sägs ju vara mycket bra för många olika åkommor men då förutsätts det att det är en honung som är kallslungad, som vår honung är. Vår biodlare i Mölnbo hävdar att man kan bli immun mot pollen i området där man bor om man äter små mängder honung regelbundet från bin som har samlat nektar i närområdet. Vänligen/Jennifer

      Svara

Skriv en kommentar om Honung

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig