Kidneybönorna är blötlagda och kokta, skölj dem bara under rinnande kallt vatten så är de klara att användas. Kidneybönana har en härligt mörkröd färg och de passar bra till het salsa, i sallader och grytor.

Vikt 400 g (avrunnen vikt 240 g)

Förvaring Förvara innehåll från öppnad förpackning i burk av glas eller plast. Hållbarhet ca 4 dagar i kylskåp.

Våra konservburkar är bisfenolfria.

Tillverkad i Italien

Produktspecifikation

 

Ingredienser

Kokta kidneybönor*, vatten, salt
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi480 kJ/110 kcal
Fett0,8 g
varav mättat fett< 0,5 g
Kolhydrat15 g
varav sockerarter0,8 g
Fiber5,4 g
Protein8,5 g
Salt0,7 g

Kommentarer om Saltå Kidneybönor, koktaSkriv en kommentar

  1. Hej,

    Det står att era konserver är bisfenol fria. Vad använder ni istället? Har ju kommit fram att beläggningen som används som substitut ofta har värre biverkningar än bisfenol tyvärr..

    Svara
  2. Hej! Finns det lektiner eller något annat dåligt kvar i vätskan som de kokta bönorna ligger i eller kan de ätas direkt även om man inte sköljer dom först?

    Svara
    • Hej Paulina! Man kan äta vattnet som bönorna ligger i. När man värmer bönorna gör man det tillsammans med vätskan. Men när man äter dem kalla tycker jag att det är trevligt att skölja av dem, eftersom blötläggningsvattnet tenderar att vara lite slemmigt i konsistensen.

      Svara
  3. Hej!

    Jag har ett recept där det ingår 1 dl torra kidneybönor (som blötläggs och kokas innan de tillsätts i receptet). Om jag vill använda färdigkokta bönor, hur mycket kokta ska jag ta?

    Svara

Skriv en kommentar om Kidneybönor, kokta

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig