Kruskakli är extra grovt vetekli som är framställt av det tunna hölje som omger vetekornets kärna. Med kruskakli förhöjer du enkelt fiberhalten i brödbak och matlagning.  Blanda lite kruskakli i bröddegen och brödet blir saftigare. Gott att strö på fil, gröt och i müsli.
Kruskakli är särskilt rikt på fiber och mineraler.

Vikt 450 g
Förvaring Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Ursprungsland Sverige

Läs mer om våra svenska odlare

Produktspecifikation

Ingredienser

Ekologisk vetekli*, extra grovt
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi1100 kJ/270 kcal
Fett5,0 g
varav mättat0,8 g
varav enkelomättat0,8 g
varav fleromättat2,6 g
Kolhydrat25 g
varav sockerarter1,3 g
Fiber38 g
Protein13 g
Salt< 0,01 g
Vitamin B61,35 mg96 %*
Folsyra260 µg130 %*
Kalium1340 mg67 %*
Fosfor1100 mg157 %*
Magnesium480 mg128 %*
Järn11 mg79 %*
Zink7,3 mg73 %*
* % av DRI (dagligt referensintag)

Kommentarer om Saltå KruskakliSkriv en kommentar

  1. Hej!
    Måste man låta kruskakli svälla i vatten eller kan man äta det som det är direkt ur förpackningen?
    Tex stö det på mat.
    Eller kan det svälla i magen då?

    Svara
    • Hej!
      Kruskakli sväller inte så mycket, så det kan gott strös direkt på maten. Det finns dock fördelar med att blötlägga; mineraler som finns i kliet blir mer lättillgängligt för kroppen att ta upp.

      Svara
    • Hej Leif! Kruskakli innehåller huvudsakligen olösliga kostfiber. Vi har tyvärr inget värde på hur stor andel det är.

      Svara
    • Hej Hanna! Både kruskakli och vetekli kommer från vetet så jag skulle tro att fytasnivån är samma i båda produkterna. Kruskakli är lite grövre än vetekli.

      Svara
  2. Hej! Jag är tveksam till innehållet i min senast inköpta förpackning av kruskakli. Innehållet liksom fäster vid påsens insida och bildar små ”dammtussar”. Klidelarna är mindre än vanligt och ser inte så fräscha ut som de brukar. Vad kan det bero på?

    Svara
    • Hej! Det låter som att du kanske har fått kvarnmott i din förpackning. Vänligen kontakta oss på info@saltakvarn.se så ersätter vi dig för produkten. Och om det är kvarnmott som jag misstänker så ska du slänga förpackningen omgående så att det inte sprider sig i ditt kök. Vi är ledsna för detta! Vänligen /Jennifer

      Svara

Skriv en kommentar om Kruskakli

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig