Extra jungfruolivolja från en ekologisk gård i Portugal.

Sin karaktär får oljan från nyskördad basilika och tidigt skördade gröna oliver av sorterna Cordovil, Cobrançosa and Arbequina. Olivsorterna är typiska för regionen.
Basilikan skördas samma dag som oliverna pressas och gör dessa sällskap i olivkvarnen. Det ger oljan en härligt fräsch smak av nyskördad basilika.

Doften Fin, subtil doft av basilika och färskt gräs.
Smaken Krämig med aningen beska och pepprighet. Fin smak av färsk basilika.
Gott till Färska grönsaker, tomater, pastarätter och ost. Spännande till vaniljglass och blodapelsin.

Syrahalt 0,17 %

Volym 100 ml

Ursprungsland Portugal

Fettsammansättning
Mättat fett 10%
Enkelomättat fett 75%
Fleromättat fett 15%

 

Extra jungfruolivolja
Extra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning av oliverna (utan användning av kemikalier för att utvinna oljan). ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen. Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smakkaraktär från olivsorter och växtplats.

 

Prova gärna att göra den här enkla chokladmoussen, med bara mörk choklad, grädde och olivolja Basilika!

 

Läs om vår olivoljeproducent i Portugal:

Andreas Bernhard – du är vår hjälte!

Saltås smaksatta olivoljor från Portugal

 

Ingredienser

Kallpressad olivolja*, basilika*

*EU-ekologisk ingrediens, Biodynamisk ingrediens

 

Oliverna är Cobrancosa, Galega Vulgar och Cordovil


Kommentarer om Saltå Olivolja BasilikaSkriv en kommentar

  1. Vi använde alltid eko smör i matlagning och till bröd tills vi köpte denna underbara eko olja så nu är den nummer 1 hos oss!

    Svara

Skriv en kommentar om Olivolja Basilika

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig