Sin karaktär får oljan från nyskördad chili och tidigt skördade gröna oliver av sorterna Cordovil, Cobrançosa och Arbequina. Olivsorterna är typiska för regionen.
Chilin skördas samma dag som oliverna ska pressas och gör dessa sällskap i olivkvarnen. Det gör att Saltå Olivolja Chili får en fin röd färg och en härligt pepprig ton med lång eftersmak.

Doften Fin, subtil doft av färskt gräs och chili.
Smaken Krämig med aningen beska och tydlig pepprighet som håller sig kvar länge i gommen.
Gott till Färska grönsaker, tomater, avokade, pastarätter och ost. Även fin som smaksättare i grytor och soppor. Oljan behåller sin goda smak även när den värms upp.

 

Syrahalt 0,1 %

Volym 100 ml

Ursprungsland Portugal

Fettsammansättning
Mättat fett 10%
Enkelomättat fett 75%
Fleromättat fett 15%

 

Extra jungfruolivolja
Extra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning av oliverna (utan användning av kemikalier för att utvinna oljan). ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen. Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smakkaraktär från olivsorter och växtplats.

 

 

Läs om vår olivoljeproducent i Portugal:

Andreas Bernhard – du är vår hjälte!

Saltås smaksatta olivoljor från Portugal


Kommentarer om Saltå Olivolja ChiliSkriv en kommentar

Kommentarsfunktionen är avstängd.