En örtig olivolja från ekologiska oliver odlade i trakterna kring Monte Pollino i södra Italien.
Oliver: Grossa di Cassano, Tondino, Leccino, Carolea, Frantoio. 

Doften minner om kronärtskocka och färskt trä.
Smaken är mild och nötig med en liten pepprig avslutning.
Gott till sallad, tapas, pasta, soppor, grönsaker och att steka i.

Syrahalt: <0,7 % 
Volym: 
500 ml
Förvaring: Mörkt och svalt
Ursprungsland: Italien

Fettsammansättning
Mättat fett 10%
Enkelomättat fett 75%
Fleromättat fett 15%

Extra jungfruolivoljaExtra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning av oliverna (utan användning av kemikalier för att utvinna oljan). ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen. Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smakkaraktär från olivsorter och växtplats.

Produktspecifikation

Ingredienser

Kallpressad olivolja från ekologiska oliver*

*EU-ekologisk ingrediens


Kommentarer om Saltå Olivolja ClassicoSkriv en kommentar

  1. Smakar oljan olika från flaska till flaska? Har köpt denna flaska flera gånger just för att den smakar så gott! Lämnade tillbaka en flaska till butiken idag då den smakade jätteilla, köpte en ny, smakade också illa…olika bäst före datum på dem.

    Svara
  2. Enligt vad media rapporterat har Saltås olivolja inslag av DDT. Ni har svarat att det kan bero på kontaminering? i Italien. Varför har ni inte upplysning om det här eller tagit bort produkterna tills det ordnat sig??

    Svara
    • Hej Marianne! Du behöver inte vara orolig för att använda vår olivolja. Det test som jag tror att du har läst om är från 2012. Då upptäcktes klorpyrifos (inte DDT) i vår olivolja. Och det berodde på att det hade blåst in bekämpningsmedel från en grannodling som inte var ekologisk. Vår leverantör av olivolja i Italien arbetar sedan detta för att köpa in ny mark och koncentrera sin odling för att minimera sådana här risker av kontaminering. Läs gärna mer om allt detta på vår blogg:http://www.saltakvarn.se/2012/10/06/test-av-olivolja/

      Svara
    • Hej Pooya! Vi har några produkter i vårt sortiment som vi har valt att inte KRAV-märka. Det är våra oljor och vår balsamvinäger. Anledningen är att det är en så krånglig process med märkning av sådana här livsmedel. Men produkterna är ekologiska och håller mycket hög kvalitet. Att det är ekologiskt certifierat ser du på det lilla EU-lövet som flaskan är märkt med.

      Svara
  3. Hej!

    Jag misstänker att ni blandat ihop värdet för mättat fett och fleromättat fett i er Olivolja Classico. Det är helt osannolikt att er olivolja innehåller 30% lägre andel mättat fett och 30% högre anderl fleromättat fett än övriga olivoljor på världsmarknaden. Det finns ingen olivolja som jag sett någonsin med endast 10g mättat fett/100g. Jag har gärna fel i den här frågan men det vore bra om ni undersöker saken närmare från era labbtester så det inte blir vilseledande för kunder.

    Med Vänlig Hälsning
    /Jesper

    Svara
    • Hej igen Jesper! Det visade sig att vi nyligen har uppdaterat etiketterna på olivoljan. På den nya etiketten står det att oljan innehåller 15 g mättat fett. De flaskor som finns i handeln har nog fortfarande den gamla etiketten.

      Svara

Skriv en kommentar om Olivolja Classico

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig