Extra jungfruolivolja av ekologiska oliver från gårdar i trakterna kring Monte Pollino i södra Italien.

Oliver: Carolea, Grossa Di Cassano, Dolce di Rossano, Tondino
Riserva innehåller högre andel av sorten Carolea, jämfört med Classico.
Syrahalt <0,7 %

Intensiv doft av skocka och kirskål.
Smaken fyllig och örtig med fin mjuk pepprighet och lång värmande eftersmak.
Gott till sallad, kött, fisk, såser och på bröd.

Syrahalt: 0,33 % 
Volym: 
500 ml
Förvaring: Mörkt och svalt
Ursprungsland: Italien

Fettsammansättning
Mättat fett 10%
Enkelomättat fett 75%
Fleromättat fett 15%

Extra jungfruolivolja Extra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning av oliverna (utan användning av kemikalier för att utvinna oljan). ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen. Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smakkaraktär från olivsorter och växtplats.

Produktspecifikation

Ingredienser

Kallpressad olivolja från ekologiska oliver*

*EU-ekologisk ingrediens


Kommentarer om Saltå Olivolja RiservaSkriv en kommentar

  1. Är det möjligt att få tag på Riservan nån stans. Min absoluta favorit, blev så besviken när den ska utgå!

    Svara
    • Hej Anita
      Den nya Olivoljan, Calabria IGP kommer att motsvara dina förväntningar!
      Vår Olivolja Calabria I.G.P. är en extra virgin olivolja av mycket hög kvalitet. De ekologiska oliverna är odlade på gårdar i Kalabrien i södra Italien. Oljan är varsamt kallpressad direkt efter skörden av oliverna för att bevara smaken och de nyttiga fettsyrorna.
      Doften minner om friskt nyklippt gräs
      Smaken är delikat och fruktig med angenäm beska och pepprig eftersmak.
      Extra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning.
      ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen.
      Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smak-karaktär från olivsorter och växtplats.
      Hoppas att du kommer att gilla:)
      Med vänlig hälsning/Eleonor

      Svara
  2. Hej,
    Har länge använt mig av era produkter. Nu undrar jag beträffande era tre olivoljor; Exta virgin olivolja Calabria, Extra virgin olivolja classico och olivolja Riserva. Vad kostar de? Hittar dem inte längre i min butik, Stora COOP/Arninge.

    Svara
  3. Hej,
    Jag använder RISERVA mest för dressing. Jag undrar om den är lämpligt även för matlagning/stekning, om inte, vilken skulle du föreslå?

    Svara
    • Hej Sascha
      Det går bra att använda riservan till varm matlagning, men dess fina smak kommer bäst till sin rätt när den får glänsa på tex en sallad eller som tillbehör till bröd eller soppa.
      Själv brukar jag använda den som topping på pizzan eller på en härlig pastarätt.
      För stekning skulle jag nog föredra vår olivolja classico.
      Med vänlig hälsning/Eleonor

      Svara
  4. Halloj! Hur ofta testas er olivolja. 2012 var det lite problem i Röd & Rön men nu senast blev Saltås olivolja inte testad av Livsmedelsverket då 17 av 21 !!!!!!!! fick Icke Godtjänt. Vad ska man tro när man inte vet?? Mvh Steve

    Svara
    • Hej!
      Vi har ju endast extra jungfruolivolja. Det betyder att oljan kommer från första pressningen, är kallpressad och har en syragrad på max 0,8 g/100 g.
      För att kunna klassificera oljan så behöver man alltid göra analyser. Det görs vid varje skörd samt flera gånger under lagringen för att se att syrahalten ligger rätt.
      Förra årets skörd hade en syragrad på 0,33 i Saltå Classico och Saltå Riserva och 0,17 i de tre smaksatta oljorna. Det visar på mycket hög kvalitet.
      Samtliga våra olivoljor är gårdsoljor och kommer alltid från samma gårdar i Kalabrien i Italien och från Portugal.

      Svara
  5. Helt underbar olivolja, som jag provat på bröd (i stället för smör). Min fråga handlar om förvaring: betyder ”mörkt och svalt” kylskåp?

    Svara
    • Hej Kerstin! Vad roligt att du tycker det! Olivoljan kan förvaras i kylskåp eller i skafferiet. Men har man den i kylskåpet stelnar den så då måste man ta fram den en stund innan man ska använda den. Själv har jag min framme på köksbänken och det går också bra tycker jag.

      Svara
  6. Hej. Jag var på Ica maxi i Trollhättan denna vecka (14/3-18) och sökte er olivolja med grön etikett. Där sa dom att produkten skulle utgå vilket jag tycker är synd. Stämmer det att ni plockar bort den ur ert sortiment ?

    Svara
  7. Denna här olivoljan luktar inte naturligt, den luktar nästan som bensin… Med tanke på det höga priset hade jag förväntat mig mycket mer, ICA:s I Love Eco som är mycket billigare är dessutom mycket godare. Har annars varit nöjd med alla produkter jag köpt från Saltå men aldrig mer denna olja. Mycket dålig att steka i dessutom!

    Svara

Skriv en kommentar om Olivolja Riserva

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig