Extra jungfruolivolja av ekologiska oliver från gårdar i trakterna kring Monte Pollino i södra Italien.

Oliver: Carolea, Grossa Di Cassano, Dolce di Rossano, Tondino
Riserva innehåller högre andel av sorten Carolea, jämfört med Classico.
Syrahalt <0,7 %

Intensiv doft av skocka och kirskål.
Smaken fyllig och örtig med fin mjuk pepprighet och lång värmande eftersmak.
Gott till sallad, kött, fisk, såser och på bröd.

Syrahalt: 0,33 % 
Volym: 
500 ml
Förvaring: Mörkt och svalt
Ursprungsland: Italien

Fettsammansättning
Mättat fett 10%
Enkelomättat fett 75%
Fleromättat fett 15%

Extra jungfruolivolja Extra jungfruolivolja betyder att oljan tagits fram enbart genom mekanisk kallpressning av oliverna (utan användning av kemikalier för att utvinna oljan). ”Extra” står för att oljan kommer från den första pressningen. Genom den naturliga framställningen utan tillsatser har en extra jungfruolivolja sin naturliga smakkaraktär från olivsorter och växtplats.

Produktspecifikation

Ingredienser

Kallpressad olivolja från ekologiska oliver*

*EU-ekologisk ingrediens


Kommentarer om Saltå Olivolja RiservaSkriv en kommentar

  1. Halloj! Hur ofta testas er olivolja. 2012 var det lite problem i Röd & Rön men nu senast blev Saltås olivolja inte testad av Livsmedelsverket då 17 av 21 !!!!!!!! fick Icke Godtjänt. Vad ska man tro när man inte vet?? Mvh Steve

    Svara
    • Hej!
      Vi har ju endast extra jungfruolivolja. Det betyder att oljan kommer från första pressningen, är kallpressad och har en syragrad på max 0,8 g/100 g.
      För att kunna klassificera oljan så behöver man alltid göra analyser. Det görs vid varje skörd samt flera gånger under lagringen för att se att syrahalten ligger rätt.
      Förra årets skörd hade en syragrad på 0,33 i Saltå Classico och Saltå Riserva och 0,17 i de tre smaksatta oljorna. Det visar på mycket hög kvalitet.
      Samtliga våra olivoljor är gårdsoljor och kommer alltid från samma gårdar i Kalabrien i Italien och från Portugal.

      Svara
  2. Helt underbar olivolja, som jag provat på bröd (i stället för smör). Min fråga handlar om förvaring: betyder ”mörkt och svalt” kylskåp?

    Svara
    • Hej Kerstin! Vad roligt att du tycker det! Olivoljan kan förvaras i kylskåp eller i skafferiet. Men har man den i kylskåpet stelnar den så då måste man ta fram den en stund innan man ska använda den. Själv har jag min framme på köksbänken och det går också bra tycker jag.

      Svara
  3. Hej. Jag var på Ica maxi i Trollhättan denna vecka (14/3-18) och sökte er olivolja med grön etikett. Där sa dom att produkten skulle utgå vilket jag tycker är synd. Stämmer det att ni plockar bort den ur ert sortiment ?

    Svara
  4. Denna här olivoljan luktar inte naturligt, den luktar nästan som bensin… Med tanke på det höga priset hade jag förväntat mig mycket mer, ICA:s I Love Eco som är mycket billigare är dessutom mycket godare. Har annars varit nöjd med alla produkter jag köpt från Saltå men aldrig mer denna olja. Mycket dålig att steka i dessutom!

    Svara

Skriv en kommentar om Olivolja Riserva

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig