Saltå Kvarns ekologiska plommon är söta, mjuka och urkärnade. Sorten heter D’Agen och är en gammal, lite sötare plommonsort som lämpar sig väl att torka då den har tunt skal och mycket fruktkött. Plommonen är goda att äta som de är, till frukostgröten och i müslin. De passar också bra i såser, kompotter, bakverk och desserter.

 

Urkärnade 

Fiberrika

 

Vikt: 200 g

Produktspecifikation

Ingredienser

Ekologiska torkade plommon*
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi 1035 kJ/245 kcal
Fett0,5 g
varav mättat fett0,3 g
Kolhydrat 55 g
varav sockerarter39 g
Fiber7,2 g
Protein1,4 g
Salt0,02 g
*Salthalten beror uteslutande på naturligt förekommande natrium.

Kommentarer om Saltå PlommonSkriv en kommentar

  1. Hej, varför måste dessa plommon förvaras i kylskåp efter att paketet öppnats? Hade helt missat detta och förvarande i skafferiet som jag gör med annan torkad frukt och bär.

    Svara
    • Hej!
      Då håller de sig bäst men vi har lite kort tid angiven. Jag brukar ha min öppnade påse i kyl i flera veckor.

      Svara
    • Hej!
      De plommonsorter som odlas i Sverige har mycket tjockare skal och lämpar sig tyvärr inte lika bra att torka. Det blir mycket skal och lite fruktkött.
      Om du tänker på transporterna så utgör de bara ett par procent av klimatpåverkan. Svenskt är naturligtvis bäst men finns inte bra kvalitet eller ekologiska produkter att tillgå, så är det ändå bättre ur miljösynpunkt att importera ekologiska produkter än att köpa svenska konventionella produkter där man både använder konstgödning och bekämpningsmedel, vilket påverkar miljön mycket mer.

      Svara
  2. Hej! Vad är det som gör att just de här plommonen bara håller 5 dagar i kylen efter öppning? Alla andra liknande produkter brukar räcka med att de är i kylen. T.ex. era aprikoser. Står bara på förpackningen och inte här och inte hos ICA. En förpackning av andra fabrikat kan man ju ha i kylen och äta efter behov. Betydligt längre än 5 dagar.

    Svara
    • Hej!
      Vi håller på att se över den formuleringen. Själv brukar jag ha dem i kylen i flera veckor utan problem.

      Svara
  3. Hej, era Katrinplommon är mycket goda, men varför skriver ni att de är softa? Ni kan väl använda mjuka om det är det ni menar?

    Svara
    • Hej!
      Ja det borde man ju kunna säga men ”softa” är vedertaget för denna typ av mjuk torkad frukt, så då blir det krångligt om just våra heter ”mjuka”. Vi kallade våra Havregryn för Havreflingor tidigare eftersom övriga flingor heter så (Rågflingor, Dinkelflingor etc.) men folk blev bara förvirrade så vi anpassade oss och nu heter de Havregryn som alla andras.

      Svara

Skriv en kommentar om Plommon

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig