Adzukibönor är en god och lättsmält liten böna som passar till grytor, soppor och sallader. Eller varför inte koka den tillsammans med fullkornsris som en god och näringsrik bas till en vegetarisk måltid?
- Ingredienser
Adzukibönor 1 del Vatten 3 delar - Så gör du
Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del bönor – tre delar vatten) under lock i 20 minuter. Fiska upp en böna och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 10 minuter till. Upprepa sedan detta tills bönorna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.
Det kan ibland ta upp till ca 60 minuter att koka klart bönorna. Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.
1 dl bönor ger ca 3 dl kokta.
Ingredienser | |
Adzukibönor | 1 del |
Vatten | 3 delar |
Så gör du
Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del bönor – tre delar vatten) under lock i 20 minuter. Fiska upp en böna och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 10 minuter till. Upprepa sedan detta tills bönorna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.
Det kan ibland ta upp till ca 60 minuter att koka klart bönorna. Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.
1 dl bönor ger ca 3 dl kokta.