2 portioner

En mild och snäll soppa med fin smak av kokos och lime. Bönorna kokas till soppa direkt efter blötläggningen och soppan sköter sig själv på spisen.

Ingredienser
Adzukibönor, torra1 dl
Ingefära, färsk2 cm
Gul lök1 st
Vatten4 dl
Kokosolja (med doft och smak)1 tsk
Lantbuljong1 msk
Lime1 st
Savoykål40 g
Så gör du

Blötlägg bönorna ca 8 timmar i dubbel mängd vatten.

Skala och hacka ingefäran, skala och skär löken i fina klyftor. Skölj bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med ingefäran och löken. Slå på vattnet, kokosoljan och lantbuljongen och låt allt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i ca 40 minuter.

Strimla savoykålen.

Smaka av soppan med lite pressad lime och lägg i den strimlade kålen. Lägg på locket ytterligare någon minut så att kålen blir lite mjuk.

 

Ingredienser

 
Adzukibönor, torra1 dl
Ingefära, färsk2 cm
Gul lök1 st
Vatten4 dl
Kokosolja (med doft och smak)1 tsk
Lantbuljong1 msk
Lime1 st
Savoykål40 g

Så gör du

Blötlägg bönorna ca 8 timmar i dubbel mängd vatten.

Skala och hacka ingefäran, skala och skär löken i fina klyftor. Skölj bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med ingefäran och löken. Slå på vattnet, kokosoljan och lantbuljongen och låt allt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme i ca 40 minuter.

Strimla savoykålen.

Smaka av soppan med lite pressad lime och lägg i den strimlade kålen. Lägg på locket ytterligare någon minut så att kålen blir lite mjuk.

 

Utskriven 2019-04-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/adzukibonsoppa-med-savoykal-och-kokos/

Skriv en kommentar om Adzukibönsoppa med savoykål och kokos

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig