8 pannkakor

Amerikanska pannkakor utan ägg passar bra för den som vill äta helt veganskt. Pannkakorna får fin höjd av bakpulver och är goda att äta med lönnsirap och färsk frukt och kanske lite rostade nötter.

 

Rädda världen – lätt som en plätt!

Ingredienser
Mjölk2 dl
Balsamico bianco0,5 msk
Olivolja Classico1,5 msk
Socker1 msk
Vaniljsocker1 tsk
Dinkelmjöl siktat2 dl
Bakpulver1,5 tsk
Bikarbonat1 krm
Salt1 krm
Olja (eller smör) att steka i
Så gör du

Vispa ihop mjölk, balsamico, olivolja, socker och vaniljsocker i en skål.

Mät i en annan skål upp dinkelsikt, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör om och häll sedan i mjölkblandningen. Blanda om snabbt (undvik att röra för mycket) och låt smeten stå och vila 10 minuter i rumstemperatur.

Värm en gjutjärnspanna med lite olja till medelvärme. Klicka i 1/2 dl smet per pannkaka och vänd först när de har blivit torra i kanterna. Stek 20-30 sekunder på andra sidan. Servera omgående.

 

Ingredienser

 
Mjölk2 dl
Balsamico bianco0,5 msk
Olivolja Classico1,5 msk
Socker1 msk
Vaniljsocker1 tsk
Dinkelmjöl siktat2 dl
Bakpulver1,5 tsk
Bikarbonat1 krm
Salt1 krm
Olja (eller smör) att steka i

Så gör du

Vispa ihop mjölk, balsamico, olivolja, socker och vaniljsocker i en skål.

Mät i en annan skål upp dinkelsikt, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör om och häll sedan i mjölkblandningen. Blanda om snabbt (undvik att röra för mycket) och låt smeten stå och vila 10 minuter i rumstemperatur.

Värm en gjutjärnspanna med lite olja till medelvärme. Klicka i 1/2 dl smet per pannkaka och vänd först när de har blivit torra i kanterna. Stek 20-30 sekunder på andra sidan. Servera omgående.

 

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/amerikanska-dinkelpannkakor/

Skriv en kommentar om Amerikanska dinkelpannkakor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig