12 pannkakor
Fullkornsmjöl utgör grunden i de här pannkakorna som bäst avnjuts varma med en klick smör och lönnsirap. Kornmjöl och Ölandsvetemjöl ger pannkakorna en nötig och god smak och fullkornet tillför extra näring och fiber. Ölandsvetet bidrar till ökad mångfald bland vetesorterna i Sverige. Njut med gott samvete!
Rädda världen? Lätt som en plätt Läs mer här
- Ingredienser
Mjölk 2 dl Balsamico bianco 1 tsk Olivolja Classico 1 msk Vaniljsocker 1 tsk Ägg 1 st Ölandsvetemjöl fullkorn 1 dl Kornmjöl 1 dl Rårörsocker 1 msk Bakpulver 1 tsk Bikarbonat 1 krm Salt 1 krm Smör och lönnsirap till servering - Så gör du
Mät upp mjölk, balsamico, olivolja, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda om ordentligt. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt och häll det sedan över mjölkblandningen. Vispa ihop till en jämn smet.
Värm en stekpanna till medelvärme med lite smör och klicka i 1/2 dl smet per pannkaka. När ovansidan börjar bli torr vänder du pannkakorna och steker dem tills de blir gyllenbruna (10-20 sekunder). Ät dem varma med smör och lönnsirap.
Ingredienser | |
Mjölk | 2 dl |
Balsamico bianco | 1 tsk |
Olivolja Classico | 1 msk |
Vaniljsocker | 1 tsk |
Ägg | 1 st |
Ölandsvetemjöl fullkorn | 1 dl |
Kornmjöl | 1 dl |
Rårörsocker | 1 msk |
Bakpulver | 1 tsk |
Bikarbonat | 1 krm |
Salt | 1 krm |
Smör och lönnsirap till servering | |
Så gör du
Mät upp mjölk, balsamico, olivolja, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda om ordentligt. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt och häll det sedan över mjölkblandningen. Vispa ihop till en jämn smet.
Värm en stekpanna till medelvärme med lite smör och klicka i 1/2 dl smet per pannkaka. När ovansidan börjar bli torr vänder du pannkakorna och steker dem tills de blir gyllenbruna (10-20 sekunder). Ät dem varma med smör och lönnsirap.