En knäckig och söt äppelpaj som får karaktär av kardemumma och rostade hasselnötter. Pajen är bakad utan vetemjöl vilket gör att den blir ganska smulig. Därför är det gott att bjuda den tillsammans med en skopa fin vaniljglass.

 

 

Ingredienser
Äpplen3 - 4 st
Hasselnötter1,5 dl
Fina havregryn3 dl
Kardemumma1 tsk
Rårörsocker0,5 dl
Smör75 g
Sirap2 msk
Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skär äpplena i fina klyftor och lägg dem i formen. Hacka hasselnötterna grovt och strö dem över äppelskivorna. Blanda fina havregryn, kardemumma, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt sirapen och rör om. Fördela havreblandningen över äpplen och hasselnötter och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Ingredienser

 
Äpplen3 - 4 st
Hasselnötter1,5 dl
Fina havregryn3 dl
Kardemumma1 tsk
Rårörsocker0,5 dl
Smör75 g
Sirap2 msk

Så gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skär äpplena i fina klyftor och lägg dem i formen. Hacka hasselnötterna grovt och strö dem över äppelskivorna. Blanda fina havregryn, kardemumma, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt sirapen och rör om. Fördela havreblandningen över äpplen och hasselnötter och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Utskriven 2019-11-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/appelpaj-med-hasselnotter/

Kommentarsfunktionen är avstängd.