Söta och kladdiga är de här oemotståndliga små bollarna, perfekta som nyttigt godis när sötsuget sätter in!
- Ingredienser
Aprikoser 2 dl Vatten 2 dl Hasselnötter 4 dl Olivolja Lemon 2 msk Honung 2 msk Sesamfrö, skalat 2 dl - Så gör du
Blötlägg aprikoserna i vattnet i några timmar. Mixa hasselnötterna och olivoljan till en grovkorning smet med en stavmixer. Fiska upp aprikoserna ur vattnet och tillsätt dem tillsammans med honungen till nötblandningen. Fortsätt att mixa och späd eventuellt med blötläggningsvattnet till mjukare konsistens. Forma fina bollar och rulla dem i sesamfrön. Förvaras i kylskåp.
Ingredienser | |
Aprikoser | 2 dl |
Vatten | 2 dl |
Hasselnötter | 4 dl |
Olivolja Lemon | 2 msk |
Honung | 2 msk |
Sesamfrö, skalat | 2 dl |
Så gör du
Blötlägg aprikoserna i vattnet i några timmar. Mixa hasselnötterna och olivoljan till en grovkorning smet med en stavmixer. Fiska upp aprikoserna ur vattnet och tillsätt dem tillsammans med honungen till nötblandningen. Fortsätt att mixa och späd eventuellt med blötläggningsvattnet till mjukare konsistens. Forma fina bollar och rulla dem i sesamfrön. Förvaras i kylskåp.
Hej,
Kan man frysa dessa bollar?
Hej Elina!
Jag har inte testat att frysa dem, men jag tror säkert att det funkar. Återkoppla gärna till mig om du provar!
/Jennifer