Risbollar rullade i nori med krämig svamp- och chilifyllning.
- Ingredienser
Arborioris 2 port Shiitakesvamp/champinjoner 125 g Vitlök 1 klyfta Gochujang/Sambal 3 tsk / 2 tsk Salladslök 1 st Noriblad 1 blad Sesamfrön 3 msk Salt - Så gör du
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka svampen och stek tillsammans med pressad vitlök och en nypa salt. Låt svalna. Mixa svampen med majonnäs och Gochujang/Sambal. Hacka salladslöken och blanda ner. Smaka av med salt.
Mixa noribladen till små bitar och blanda med sesamfrön. Platta ut riset på plastfilm till runda plattor, fyll mitten med svampblandningen. Forma till en boll och rulla i nori och sesamfrön.
Tips! Fukta händerna så är det lättare att forma riset.
Ingredienser | |
Arborioris | 2 port |
Shiitakesvamp/champinjoner | 125 g |
Vitlök | 1 klyfta |
Gochujang/Sambal | 3 tsk / 2 tsk |
Salladslök | 1 st |
Noriblad | 1 blad |
Sesamfrön | 3 msk |
Salt | |
Så gör du
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka svampen och stek tillsammans med pressad vitlök och en nypa salt. Låt svalna. Mixa svampen med majonnäs och Gochujang/Sambal. Hacka salladslöken och blanda ner. Smaka av med salt.
Mixa noribladen till små bitar och blanda med sesamfrön. Platta ut riset på plastfilm till runda plattor, fyll mitten med svampblandningen. Forma till en boll och rulla i nori och sesamfrön.
Tips! Fukta händerna så är det lättare att forma riset.