Risbollar rullade i nori med krämig svamp- och chilifyllning.

Ingredienser
Arborioris2 port
Shiitakesvamp/champinjoner 125 g
Vitlök1 klyfta
Gochujang/Sambal3 tsk / 2 tsk
Salladslök1 st
Noriblad1 blad
Sesamfrön3 msk
Salt
Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka svampen och stek tillsammans med pressad vitlök och en nypa salt. Låt svalna. Mixa svampen med majonnäs och Gochujang/Sambal. Hacka salladslöken och blanda ner. Smaka av med salt.

 

Mixa noribladen till små bitar och blanda med sesamfrön. Platta ut riset på plastfilm till runda plattor, fyll mitten med svampblandningen. Forma till en boll och rulla i nori och sesamfrön.

 

Tips!   Fukta händerna så är det lättare att forma riset.

 

Ingredienser

 
Arborioris2 port
Shiitakesvamp/champinjoner 125 g
Vitlök1 klyfta
Gochujang/Sambal3 tsk / 2 tsk
Salladslök1 st
Noriblad1 blad
Sesamfrön3 msk
Salt

Så gör du

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka svampen och stek tillsammans med pressad vitlök och en nypa salt. Låt svalna. Mixa svampen med majonnäs och Gochujang/Sambal. Hacka salladslöken och blanda ner. Smaka av med salt.

 

Mixa noribladen till små bitar och blanda med sesamfrön. Platta ut riset på plastfilm till runda plattor, fyll mitten med svampblandningen. Forma till en boll och rulla i nori och sesamfrön.

 

Tips!   Fukta händerna så är det lättare att forma riset.

 

Utskriven 2021-06-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/asiatiska-risbollar-med-sting/

Skriv en kommentar om Asiatiska risbollar med sting

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig