Har du quionoa kvar från gårdagens middag så kan du passa på att göra denna bakade quinoa med kardemumma och hallon till en lyxig frukost med lite havredryck. Det funkar också som en nyttigare efterrätt med en kula vaniljglass.
- Ingredienser
Fyllning Hallon 500 g Rårörsocker 3 msk Vaniljpulver ½ tsk . Topping Quinoa, vit (kokt) 3 dl Cashewnötter, naturella 1 dl Kardemumma 1 msk Vaniljpulver ½ tsk Kokosolja 1 dl Havregryn 2 dl Honung 1 dl - Så gör du
Sätt ugnen på 180 C. Smörj en form med kokosolja. Blanda hallon, rårörsocker och vaniljpulver. Häll över i formen. Hacka cashewnötterna grovt och blanda alla ingredienser
till toppingen i en skål. Sprid toppingen över hallonen och baka i ugnen cirka 30 minuter
tills pajen bubblar och toppingen är gyllenbrun. Låt svalna och servera med havremjölk,
gräddmjölk eller vaniljyoghurt.
Ingredienser | |
Fyllning | |
Hallon | 500 g |
Rårörsocker | 3 msk |
Vaniljpulver | ½ tsk |
. | |
Topping | |
Quinoa, vit (kokt) | 3 dl |
Cashewnötter, naturella | 1 dl |
Kardemumma | 1 msk |
Vaniljpulver | ½ tsk |
Kokosolja | 1 dl |
Havregryn | 2 dl |
Honung | 1 dl |
Så gör du
Sätt ugnen på 180 C. Smörj en form med kokosolja. Blanda hallon, rårörsocker och vaniljpulver. Häll över i formen. Hacka cashewnötterna grovt och blanda alla ingredienser
till toppingen i en skål. Sprid toppingen över hallonen och baka i ugnen cirka 30 minuter
tills pajen bubblar och toppingen är gyllenbrun. Låt svalna och servera med havremjölk,
gräddmjölk eller vaniljyoghurt.