4 portioner
En ljummen sallad med gröna linser och ugnsbakade päron som bas. Löken blir mild och söt när den steks tillsammans med krämig balsamico. Ringla gärna lite extra crema di balsamico över salladen innan servering.
- Ingredienser
Päron, fasta 2 st Olivolja Classico Valnötter 100 g Röd lök 2 st Smör 2 msk Crema di balsamico 2 msk Honung 1 msk Gröna linser 1 burk Fikon, färska 2 st Blandad sallad, gärna ruccola och rosé 100 g Ädelost 140 g Salt Svartpeppar - Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Skär päronen i fina klyftor, lägg dem på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över ett par matskedar olivolja. Strö över valnötterna. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills päronen har mjuknat och fått fin färg.
Skala löken och skär i ringar. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs ett par minuter tills den mjuknat något. Tillsätt sedan balsamico och honung. Stek under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamico eller honung.
Skölj linserna. När päronen är klara, tillsätt linserna direkt i formen och rör runt så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.
Skär fikonen i fina bitar. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.
Lägg upp salladsbladen på ett fat, lägg över päron- och linsblandningen. Lägg på fikonen, balsamicolöken och smula över osten.
Ingredienser | |
Päron, fasta | 2 st |
Olivolja Classico | |
Valnötter | 100 g |
Röd lök | 2 st |
Smör | 2 msk |
Crema di balsamico | 2 msk |
Honung | 1 msk |
Gröna linser | 1 burk |
Fikon, färska | 2 st |
Blandad sallad, gärna ruccola och rosé | 100 g |
Ädelost | 140 g |
Salt | |
Svartpeppar |
Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Skär päronen i fina klyftor, lägg dem på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över ett par matskedar olivolja. Strö över valnötterna. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills päronen har mjuknat och fått fin färg.
Skala löken och skär i ringar. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs ett par minuter tills den mjuknat något. Tillsätt sedan balsamico och honung. Stek under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamico eller honung.
Skölj linserna. När päronen är klara, tillsätt linserna direkt i formen och rör runt så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.
Skär fikonen i fina bitar. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.
Lägg upp salladsbladen på ett fat, lägg över päron- och linsblandningen. Lägg på fikonen, balsamicolöken och smula över osten.
Hej! Det står en burk linser, men jag har linser som legat i vatten sen igår. Hur beräknar ni i detta recept? // Susanne
Hej. Då kan du ta ca 240 gram.