4 portioner

En ljummen sallad med gröna linser och ugnsbakade päron som bas. Löken blir mild och söt när den steks tillsammans med krämig balsamico. Ringla gärna lite extra crema di balsamico över salladen innan servering.

Ingredienser
Päron, fasta2 st
Olivolja Classico
Valnötter100 g
Röd lök2 st
Smör2 msk
Crema di balsamico2 msk
Honung1 msk
Gröna linser1 burk
Fikon, färska2 st
Blandad sallad, gärna ruccola och rosé100 g
Ädelost140 g
Salt
Svartpeppar
Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Skär päronen i fina klyftor, lägg dem på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över ett par matskedar olivolja. Strö över valnötterna. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills päronen har mjuknat och fått fin färg.

Skala löken och skär i ringar. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs ett par minuter tills den mjuknat något. Tillsätt sedan balsamico och honung. Stek under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamico eller honung.

Skölj linserna. När päronen är klara, tillsätt linserna direkt i formen och rör runt så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.

Skär fikonen i fina bitar. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.

Lägg upp salladsbladen på ett fat, lägg över päron- och linsblandningen. Lägg på fikonen, balsamicolöken och smula över osten.

Ingredienser

 
Päron, fasta2 st
Olivolja Classico
Valnötter100 g
Röd lök2 st
Smör2 msk
Crema di balsamico2 msk
Honung1 msk
Gröna linser1 burk
Fikon, färska2 st
Blandad sallad, gärna ruccola och rosé100 g
Ädelost140 g
Salt
Svartpeppar

Så gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Skär päronen i fina klyftor, lägg dem på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över ett par matskedar olivolja. Strö över valnötterna. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills päronen har mjuknat och fått fin färg.

Skala löken och skär i ringar. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs ett par minuter tills den mjuknat något. Tillsätt sedan balsamico och honung. Stek under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamico eller honung.

Skölj linserna. När päronen är klara, tillsätt linserna direkt i formen och rör runt så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.

Skär fikonen i fina bitar. Skölj salladen och riv den i mindre bitar.

Lägg upp salladsbladen på ett fat, lägg över päron- och linsblandningen. Lägg på fikonen, balsamicolöken och smula över osten.

Utskriven 2019-08-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bakade-paron-i-ljummen-linssallad/

  1. Hej! Det står en burk linser, men jag har linser som legat i vatten sen igår. Hur beräknar ni i detta recept? // Susanne

    Svara

Skriv en kommentar om Bakade päron i ljummen linssallad

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig