Knäckig och god granola som får smak av banan och kokos. Kokosolja finns på marknaden både med och utan kokossmak. Här ska du välja den som smakar kokos!

Ingredienser
Havregryn7 dl
Mandel, hackad1,5 dl
Pumpakärnor1 dl
Vaniljsocker eller vaniljpulver1 tsk
Salten nypa
Banan, mogna2 st
Honung3 msk
Kokosolja3 msk
Så gör du

Mät upp havregryn, mandel, pumpakärnor, vanilj och salt i en skål och blanda om. Blanda sedan ihop bananer, honung och kokosolja i en annan skål. Häll bananblandningen över det torra och blanda ihop med händerna så att det blir som en smuldeg. Ös ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Rör om i granolan några gånger under rostningen. Rosta tills allt får fin färg och doftar gott.  Låt svalna på plåten och häll sedan upp i en tättslutande glasburk.

Ingredienser

 
Havregryn7 dl
Mandel, hackad1,5 dl
Pumpakärnor1 dl
Vaniljsocker eller vaniljpulver1 tsk
Salten nypa
Banan, mogna2 st
Honung3 msk
Kokosolja3 msk

Så gör du

Mät upp havregryn, mandel, pumpakärnor, vanilj och salt i en skål och blanda om. Blanda sedan ihop bananer, honung och kokosolja i en annan skål. Häll bananblandningen över det torra och blanda ihop med händerna så att det blir som en smuldeg. Ös ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Rör om i granolan några gånger under rostningen. Rosta tills allt får fin färg och doftar gott.  Låt svalna på plåten och häll sedan upp i en tättslutande glasburk.

Utskriven 2019-05-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/banan-kokosgranola/

  1. Jag skulle uppskatta om ni tog med dextrinering av alla ingredienser i era recept och även förklarade varför detta är viktigt eftersom många inte känner till det. Eller menar ni att det egentligen är relativt obetydligt med dextrinering? Jag undrar själv, men vill gärna äta så nyttigt som möjligt och inte utsätta min ömma mage och kropp för mer än nödvändigt, viljet jag vet att jag inte är ensam om. Är dock ont om information, själv har jag precis fått upp ögonen för det här och ingen jag talar med känner till det, trots det är mina vänner vad jag skulle kalla hälsomedvetna och flera veganer och glutenundvikare. Jag önskar mig att information om detta fanns utförligt på varje paket som är berört. Tack!

    Svara
    • Hej Andrea, så här svarar Åsa, vår kvalitetschef på din fråga:
      Hej,
      Tack för ditt engagemang. Saltå Kvarn har sedan starten 1964 förespråkat för dextrinering av säd och surdeg. Under de senaste åren har vi lärt oss mer om fytinsyra och fytas och fått en allt större insikt om hur komplicerat detta är. Det är kanske därför det inte finns så mycket information. Olika fröer innehåller olika mycket fytinsyra/fytas.
      Tyvärr är det svårt att få plats med all information på en förpackning, det blir alltid en avvägning kring vad vi ska ha med.Det är också svårt att beskriva fördelarna med blötläggning utan att bryta mot de regler som finns kring närings- och hälsopåståenden.

      Svara

Skriv en kommentar om Banan & kokosgranola

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig