Barley Water, eller kornavkok som det heter på svenska, är en riktigt nyttig dryck. Bra för magen och allmännt uppfriskande. För att få en ”piggare” dryck så kan den smaksättas med citronsaft eller äppeljuice. Kall är den  läskande och frisk med lite is och citron i. Varm, härligt värmande, smaksatt med honung. Passar också bra att berika soppor och såser med. Kornen som man silar ifrån kan, om man så vill, användas i bröd eller till gröt.

Ingredienser
Hel korn1,5 dl
Vatten2 liter
Så gör du

Skölj kornet och blötlägg det i 8 – 10 timmar eller över natten. Koka i blötläggningsvattnet i 1,5 timme på svag värme under lock. Sila av kornavkoket och förvara i kylskåp. Håller ca 4 dagar.

Ingredienser

 
Hel korn1,5 dl
Vatten2 liter

Så gör du

Skölj kornet och blötlägg det i 8 – 10 timmar eller över natten. Koka i blötläggningsvattnet i 1,5 timme på svag värme under lock. Sila av kornavkoket och förvara i kylskåp. Håller ca 4 dagar.

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/barley-water-kornavkok/

  1. Längtar efter detta recept. Är sjuk, äter inte dricker inte och jag vet att gustaf den 5 te drack det i min familjs närvaro. Hur mycket socker, hur mycket citroner? Hjälp mig!

    Svara

Skriv en kommentar om Barley water – kornavkok

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig