Barley Water, eller Kornavkok som det heter på svenska, är en härligt törstsläckande dryck. Den känns mjuk och len i magen och kan drickas både varm och kall. För att få en ”piggare” dryck så kan den smaksättas med citronsaft eller äppeljuice. Kall är den läskande och frisk med lite is och citron i. Varm, härligt värmande, smaksatt med honung. Passar också bra att berika soppor och såser med. Kornen som man silar ifrån kan, om man så vill, användas i bröd eller till gröt.
- Ingredienser
Hel korn 1,5 dl Vatten 2 liter - Så gör du
Skölj kornet och blötlägg det i 8 – 10 timmar eller över natten. Koka i blötläggningsvattnet i 1,5 timme på svag värme under lock. Sila av kornavkoket och förvara i kylskåp. Håller ca 4 dagar.
Ingredienser | |
Hel korn | 1,5 dl |
Vatten | 2 liter |
Så gör du
Skölj kornet och blötlägg det i 8 – 10 timmar eller över natten. Koka i blötläggningsvattnet i 1,5 timme på svag värme under lock. Sila av kornavkoket och förvara i kylskåp. Håller ca 4 dagar.
Vad innebär ”Bra för magen och allmännt uppfriskande. ”
Hej!
Ja det var kanske lite luddigt beskrivet 🙂
Jag har uppdaterat texten.
Längtar efter detta recept. Är sjuk, äter inte dricker inte och jag vet att gustaf den 5 te drack det i min familjs närvaro. Hur mycket socker, hur mycket citroner? Hjälp mig!
Hej Elisabeth! Smaksätt bara så att du tycker att det smakar gott. Lycka till önskar jag dig!