12 stycken
Helene Langborg i Saltå Kvarn Smakråd har tagit fram ett recept på smarriga bars, perfekta att ha med i väskan som ett energigivande mellanmål. Härligt också med det salta i de rostade mandlarna, tillsammans med det söta och sega i den torkade frukten. Tack Helene!
- Ingredienser
Havregryn 2 dl Rostad mandel 1 dl Hasselnötter 1 dl Russin 42 g (drygt 0,5 dl) Aprikoser, torkade 1 dl Fikon, torkade 1 dl Naturell yoghurt 1,5 dl Honung 1 msk Salt 1 krm - Så gör du
Hacka nötterna, aprikoserna och fikonen. Blanda alla ingredienser i en bunke, forma till 12 bars och lägg dem på en plåt med smörpapper på. Baka i ugnen i 115 grader i ca 1,5 timme. Låt dem svalna och rulla sedan in dem i gladpack.
Ingredienser | |
Havregryn | 2 dl |
Rostad mandel | 1 dl |
Hasselnötter | 1 dl |
Russin | 42 g (drygt 0,5 dl) |
Aprikoser, torkade | 1 dl |
Fikon, torkade | 1 dl |
Naturell yoghurt | 1,5 dl |
Honung | 1 msk |
Salt | 1 krm |
Så gör du
Hacka nötterna, aprikoserna och fikonen. Blanda alla ingredienser i en bunke, forma till 12 bars och lägg dem på en plåt med smörpapper på. Baka i ugnen i 115 grader i ca 1,5 timme. Låt dem svalna och rulla sedan in dem i gladpack.
Ser veldig gode ut! Hvor lenge holder de seg i kjøleskap? Kan man kanskje fryse dem?
Hej Tone! Jag har inte provat att frysa dessa bars. Jag tror att det går bra men det finns ju en risk för att de inte håller ihop så bra efter frysningen. Kylskåpsförvaring rekommenderas annars och då håller de minst i en vecka.
Man är ju alltid ute efter det perfekt bars-receptet, så dessa måste testas!
Efter att ha fått frågor om en mjölkfri variant har jag testat o bytt ut yoghurten mot mosad banan och det guck suveränt bra. Det blev mycket gott o lite sötare så man kan ju skippa honungen om man är rädd för sött 🙂
Det ska stå gick inte guck 😉
Hur många bananer använde du om jag får fråga? 🙂
Beror lite på storleken, så prova dig fram, får inte bli för torrt då ramlar allt isär.
Kul att ditt recept kom med!