12 stycken

Helene Langborg i Saltå Kvarn Smakråd har tagit fram ett recept på smarriga bars, perfekta att ha med i väskan som ett energigivande mellanmål. Härligt också med det salta i de rostade mandlarna, tillsammans med det söta och sega i den torkade frukten. Tack Helene!

Ingredienser
Havregryn2 dl
Rostad mandel1 dl
Hasselnötter1 dl
Russin42 g (drygt 0,5 dl)
Aprikoser, torkade1 dl
Fikon, torkade1 dl
Naturell yoghurt1,5 dl
Honung1 msk
Salt1 krm
Så gör du

Hacka nötterna, aprikoserna och fikonen. Blanda alla ingredienser i en bunke, forma till 12 bars och lägg dem på en plåt med smörpapper på. Baka i ugnen i 115 grader i ca 1,5 timme. Låt dem svalna och rulla sedan in dem i gladpack.

Ingredienser

 
Havregryn2 dl
Rostad mandel1 dl
Hasselnötter1 dl
Russin42 g (drygt 0,5 dl)
Aprikoser, torkade1 dl
Fikon, torkade1 dl
Naturell yoghurt1,5 dl
Honung1 msk
Salt1 krm

Så gör du

Hacka nötterna, aprikoserna och fikonen. Blanda alla ingredienser i en bunke, forma till 12 bars och lägg dem på en plåt med smörpapper på. Baka i ugnen i 115 grader i ca 1,5 timme. Låt dem svalna och rulla sedan in dem i gladpack.

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bars-med-torkad-frukt-och-notter/

    • Hej Tone! Jag har inte provat att frysa dessa bars. Jag tror att det går bra men det finns ju en risk för att de inte håller ihop så bra efter frysningen. Kylskåpsförvaring rekommenderas annars och då håller de minst i en vecka.

      Svara
  1. Efter att ha fått frågor om en mjölkfri variant har jag testat o bytt ut yoghurten mot mosad banan och det guck suveränt bra. Det blev mycket gott o lite sötare så man kan ju skippa honungen om man är rädd för sött 🙂

    Svara

Skriv en kommentar om Bars med torkad frukt och nötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig