4 portioner

Birchermüsli har fått sitt namn från Maximilian Bircher-Benner som i början av 1900-talet introducerade denna blandning av flingor, nötter och torkad frukt till sina patienter på sanatoriet i Zurichberg. Müslin blötläggs i mjölk kvällen innan den ska ätas och blandas sedan med yoghurt. Då blir den krämig och god, nästan lite som en kall gröt!

Läs mer på vår blogg: Müslihistoria och Bircher-müsli

Ingredienser
Fruktmüsli4 dl
Mjölk3 dl
Matyoghurt1,5 dl
Honung2 msk
Så gör du

Blanda müsli och mjölk i en stor skål. Ställ den i kylen minst 2 timmar men gärna över natten. Blanda müslimjölken med yoghurten. Lägg upp i 4 skålar. Strö på valfri topping och ringla över honungen.

Ingredienser

 
Fruktmüsli4 dl
Mjölk3 dl
Matyoghurt1,5 dl
Honung2 msk

Så gör du

Blanda müsli och mjölk i en stor skål. Ställ den i kylen minst 2 timmar men gärna över natten. Blanda müslimjölken med yoghurten. Lägg upp i 4 skålar. Strö på valfri topping och ringla över honungen.

Utskriven 2019-05-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/birchermusli/

Skriv en kommentar om Birchermüsli

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig