2 -3 portioner
När man kokar den här gröten doftar det lika gott som det gör när man kokar blåbärssylt. Gröten blir som en härligt tjock blålila kräm och njuts helst med kall mjölk.
- Ingredienser
Grahamsmjöl 2 dl Havrekli 1/2 dl Blåbärssaft, vinbärssaft eller annan blå saft, utspädd 7 dl Blåbär, frysta 2 dl Vaniljsocker eller vanilj 1 tsk En nypa salt - Så gör du
Vispa ner grahamsmjöl och havrekli i kall saft. Tillsätt blåbären. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 10-15 minuter. Smaksätt gröten med vaniljsocker och salt.
Ingredienser | |
Grahamsmjöl | 2 dl |
Havrekli | 1/2 dl |
Blåbärssaft, vinbärssaft eller annan blå saft, utspädd | 7 dl |
Blåbär, frysta | 2 dl |
Vaniljsocker eller vanilj | 1 tsk |
En nypa salt |
Så gör du
Vispa ner grahamsmjöl och havrekli i kall saft. Tillsätt blåbären. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 10-15 minuter. Smaksätt gröten med vaniljsocker och salt.
Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/blabarsgrot/