2 -3 portioner

När man kokar den här gröten doftar det lika gott som det gör när man kokar blåbärssylt. Gröten blir som en härligt tjock blålila kräm och njuts helst med kall mjölk.

 

Ingredienser
Grahamsmjöl2 dl
Havrekli1/2 dl
Blåbärssaft, vinbärssaft eller annan blå saft, utspädd7 dl
Blåbär, frysta2 dl
Vaniljsocker eller vanilj1 tsk
En nypa salt
Så gör du

Vispa ner grahamsmjöl och havrekli i kall saft. Tillsätt blåbären. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 10-15 minuter. Smaksätt gröten med vaniljsocker och salt.

Ingredienser

 
Grahamsmjöl2 dl
Havrekli1/2 dl
Blåbärssaft, vinbärssaft eller annan blå saft, utspädd7 dl
Blåbär, frysta2 dl
Vaniljsocker eller vanilj1 tsk
En nypa salt

Så gör du

Vispa ner grahamsmjöl och havrekli i kall saft. Tillsätt blåbären. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 10-15 minuter. Smaksätt gröten med vaniljsocker och salt.

Utskriven 2018-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/blabarsgrot/

Skriv en kommentar om Johannas blåbärsgröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig