En brownie bakad på svarta bönor med djup chokladsmak. En kaka som passar de flesta då den varken innehåller ägg, laktos eller gluten. Och god blir den kan vi lova!

Se filmen när Divya gör black bean brownie

Ingredienser
Svarta bönor, kokta375 g (=6,5 dl)
Rapsolja1 dl
Vatten 1,5 dl
Socker1,5 dl
Vaniljsocker1,5 tsk
Mandelsmör0,5 dl
Kakaopulver1 dl
Bovetemjöl50 g (=1 dl + 1 msk)
Bakpulver0,75 tsk
Salt0,5 tsk
Choklad av god kvalitet, 70 %80 g
Så gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en ugnsform med bakplåtspapper (lite olja i botten av formen gör att pappret stannar kvar lättare). Mixa svarta bönor, rapsolja, vatten, socker och vaniljsocker till en helt slät massa. Tillsätt sedan mandelsmör, kakao, havremjöl eller bovetemjöl, bakpulver och salt. Mixa igen tills allt blandar sig. Hacka chokladen och rör i den.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 13-15 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti, men inte blöt. Låt kakan kallna innan du skär i den.

Bjud gärna kakan med lite vispad grädde.

Ingredienser

 
Svarta bönor, kokta375 g (=6,5 dl)
Rapsolja1 dl
Vatten 1,5 dl
Socker1,5 dl
Vaniljsocker1,5 tsk
Mandelsmör0,5 dl
Kakaopulver1 dl
Bovetemjöl50 g (=1 dl + 1 msk)
Bakpulver0,75 tsk
Salt0,5 tsk
Choklad av god kvalitet, 70 %80 g

Så gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en ugnsform med bakplåtspapper (lite olja i botten av formen gör att pappret stannar kvar lättare). Mixa svarta bönor, rapsolja, vatten, socker och vaniljsocker till en helt slät massa. Tillsätt sedan mandelsmör, kakao, havremjöl eller bovetemjöl, bakpulver och salt. Mixa igen tills allt blandar sig. Hacka chokladen och rör i den.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 13-15 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti, men inte blöt. Låt kakan kallna innan du skär i den.

Bjud gärna kakan med lite vispad grädde.

Utskriven 2019-12-13 från: http://www.saltakvarn.se/recept/black-bean-brownie/

      • Har ni testat det? Såg nu att det redan ingår olja i receptet och har tänkt att bara använda kokosolja, det är inte risk för att kakan blir för lös då?

      • Vi har testat det, det blir jättebra. Vi använde rapsolja. Kakan blir lite kladdigare men det är ju bara gott. 🙂

Skriv en kommentar om Black bean brownie

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig