1 portion

En smarrig lunch med härliga smakkombinationer. Har du dessutom kokt ris i kylen så är den färdig på ett kick!

Ingredienser
Schalottenlök1 st
Zucchini50 g ca
Blomkål50 g ca
Olivolja Riserva1 msk
Anis, hel1/2 tsk
Fänkålsfrö, hela1/2 tsk
Kummin, hel1/2 tsk
Salt1 krm ca
Hett vatten1/2 dl
Fullkornsris, kokt 2 dl
Rosmarin, färsk8 blad
Svartpeppar
Kvibille Ädel grädd25 g
Så gör du

Hacka löken, skär zucchinin i tärningar och dela blomkålen i små fina buketter. Fräs grönsakerna i olivolja tills de blir mjuka. Krydda med anis, fänkål, kummin och salt. Fräs runt kryddorna en liten stund och häll sedan på hett vatten så att det fräser till. Tillsätt det kalla riset och låt allt bli varmt, tillsätt mer vatten om det behövs. Klipp över färsk rosmarin och dra några varv med svartpepparkvarnen. Smula över osten och njut!

Ingredienser

 
Schalottenlök1 st
Zucchini50 g ca
Blomkål50 g ca
Olivolja Riserva1 msk
Anis, hel1/2 tsk
Fänkålsfrö, hela1/2 tsk
Kummin, hel1/2 tsk
Salt1 krm ca
Hett vatten1/2 dl
Fullkornsris, kokt 2 dl
Rosmarin, färsk8 blad
Svartpeppar
Kvibille Ädel grädd25 g

Så gör du

Hacka löken, skär zucchinin i tärningar och dela blomkålen i små fina buketter. Fräs grönsakerna i olivolja tills de blir mjuka. Krydda med anis, fänkål, kummin och salt. Fräs runt kryddorna en liten stund och häll sedan på hett vatten så att det fräser till. Tillsätt det kalla riset och låt allt bli varmt, tillsätt mer vatten om det behövs. Klipp över färsk rosmarin och dra några varv med svartpepparkvarnen. Smula över osten och njut!

Utskriven 2019-11-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/blomkalsris-med-adelost/

Skriv en kommentar om Blomkålsris med ädelost

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig