En fantastiskt god bönröra som är perfekt att ha på lut i kylskåpet. Passar bra till bröd och soppa eller att servera som dipp till drinken med crostini och grönsaksstavar.
- Ingredienser
Stora vita bönor, koka 1 burk (3 dl) Kronärtskockor, inlagda 5-6 st (250 g) Vitlöksklyfta 2 st Parmesanost, riven 2 dl Olivolja Classico 1 dl Crème fraiche 4 msk Salt och svartpeppar - Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll av vätskan från kronärtskockorna. Mixa allt och smaka av med salt och peppar.
Ingredienser | |
Stora vita bönor, koka | 1 burk (3 dl) |
Kronärtskockor, inlagda | 5-6 st (250 g) |
Vitlöksklyfta | 2 st |
Parmesanost, riven | 2 dl |
Olivolja Classico | 1 dl |
Crème fraiche | 4 msk |
Salt och svartpeppar |
Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll av vätskan från kronärtskockorna. Mixa allt och smaka av med salt och peppar.
Utskriven 2021-03-09 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bon-och-kronartskocksrora/
Hur länge håller sig denna röra i kylskåpet? Tack 🙂
Hej Teresaa! Eftersom det är créme fraiche i så skulle jag säga max 2 dagar.