Ca 55 st

Vad är väl härligare än doften av nybakade småkakor? Gör du en stor sats kan du frysa en del av degen i färdiga rullar som du kan ta fram, skära upp och baka av när du vill!

Ingredienser
Rårörsocker2,5 dl
Smör200 g
Vetemjöl4,5 dl
Bakpulver1 tsk
Så gör du

Rör ihop rårörsocker och smör, blanda i vetemjöl och bakpulver. Forma ca 4 cm tjocka rullar. Vira in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen minst en timme. Skär 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180-200 grader i ca 8 – 10 minuter tills kakorna har fått gyllene färg. Låt kakorna svalna på plåten.

Ingredienser

 
Rårörsocker2,5 dl
Smör200 g
Vetemjöl4,5 dl
Bakpulver1 tsk

Så gör du

Rör ihop rårörsocker och smör, blanda i vetemjöl och bakpulver. Forma ca 4 cm tjocka rullar. Vira in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen minst en timme. Skär 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180-200 grader i ca 8 – 10 minuter tills kakorna har fått gyllene färg. Låt kakorna svalna på plåten.

Utskriven 2019-07-16 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bondkakor-pa-rarorsocker/

Skriv en kommentar om Bondkakor på rårörsocker

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig