4 portioner

En synnerligen smarrig och vacker bönsallad som gör sig fint på buffébordet eller som huvudattraktion i en vegetarisk måltid.

Ingredienser
Persilja3 msk
Basilika3 msk
Vatten2 msk
Salt
Pinjenötter1 dl
Vitlök1-2 klyftor
Olivolja Classico0,5 dl
Stora vita bönor, kokta2 dl
Parmesanost, riven0,5 dl
Svartpeppar
Havssalt
Så gör du

Mixa persilja, basilika, vatten och salt. Det är viktigt att saltet är med för att få vacker grön färg på peston. Tillsätt pinjenötter och vitlök. Mixa dem grovt tillsammans och tillsätt olivoljan successivt. Blanda peston med de kokta bönorna. Tillsätt riven parmesan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt.

Ingredienser

 
Persilja3 msk
Basilika3 msk
Vatten2 msk
Salt
Pinjenötter1 dl
Vitlök1-2 klyftor
Olivolja Classico0,5 dl
Stora vita bönor, kokta2 dl
Parmesanost, riven0,5 dl
Svartpeppar
Havssalt

Så gör du

Mixa persilja, basilika, vatten och salt. Det är viktigt att saltet är med för att få vacker grön färg på peston. Tillsätt pinjenötter och vitlök. Mixa dem grovt tillsammans och tillsätt olivoljan successivt. Blanda peston med de kokta bönorna. Tillsätt riven parmesan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt.

Utskriven 2019-04-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bonsallad-med-gron-pesto/

    • Hej Fia! Bra att du uppmärksammade detta, tack ska du ha! 1 dl pinjenötter ska det vara i receptet. Jag har lagt till det nu.

      Svara

Skriv en kommentar om Bönsallad med grön pesto

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig