1 portion
En svalkande och mättande smoothie som det är svårt att gissa huvudingrediensen i om man inte redan vet. Bovetet kokas till en gröt som får svalna och mixas sedan med kall valfri mjölk och kakao till en smoothie. Vi rostar också helt bovete med lite sirap och olja i ugnen så att det blir alldeles krispigt. Det söta krispet ger fin kontrast till den mjuka smoothien.
Det går också jättebra att använda gröt som blivit över från frukosten i det här receptet.
- Ingredienser
Bovete, helt 1 dl Olivolja Classico 1 tsk Sirap 1 msk Bovetekross 0,5 dl Vatten 3,5 dl Mullbär 3 msk Salt En nypa Mjölk, valfri sort 1 dl Kakao 1 msk Hasselnötter, rostade Banan Kokos, rostad Kakaonibs - Så gör du
Bovetekrisp:
Värm ugnen till 180 grader. Rör ihop helt bovete med olivolja och sirap och bre ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills bovete får fin färg, ca 10 minuter.Smoothie:
Koka upp krossat bovete med vatten, mullbär och salt. Låt puttra ett par minuter tills det blir gröt. Ta bort från värmen och låt svalna.Mixa sen den kalla gröten med mjölk och kakao. Lägg upp i en skål och garnera med bovetekrispet, rostade hasselnötter, banan, rostad kokos och eventuellt kakaonibs.
Ingredienser | |
Bovete, helt | 1 dl |
Olivolja Classico | 1 tsk |
Sirap | 1 msk |
Bovetekross | 0,5 dl |
Vatten | 3,5 dl |
Mullbär | 3 msk |
Salt | En nypa |
Mjölk, valfri sort | 1 dl |
Kakao | 1 msk |
Hasselnötter, rostade | |
Banan | |
Kokos, rostad | |
Kakaonibs |
Så gör du
Bovetekrisp:
Värm ugnen till 180 grader. Rör ihop helt bovete med olivolja och sirap och bre ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills bovete får fin färg, ca 10 minuter.
Smoothie:
Koka upp krossat bovete med vatten, mullbär och salt. Låt puttra ett par minuter tills det blir gröt. Ta bort från värmen och låt svalna.
Mixa sen den kalla gröten med mjölk och kakao. Lägg upp i en skål och garnera med bovetekrispet, rostade hasselnötter, banan, rostad kokos och eventuellt kakaonibs.