6-8 st

Galetter är en fransk pannkaka som görs på bovetemjöl. Vi har fyllt den med tomatpesto, timjanfrästa skogschampinjoner, färsk spenat och lite getost. Över har vi ringlat vår goda Crema di Balsamico. Eftersom galetterna görs på bovetemjöl är de naturligt glutenfria.

Här hittar du vårt recept på tomatpesto. Pesto på soltorkade tomater

 

 

Ingredienser
Bovetemjöl2,5 dl
Salt1 krm
Ägg1 st
Mjölk2,5 dl
Vatten2,5 dl
Olja att steka i
Crema di Balsamico
Så gör du

Vispa ihop bovetemjöl, salt, ägg, mjölk och vatten. Låt detta stå framme i rumstemperatur i två timmar. Eller ställ in bunken i kylskåpet över natten.

Värm upp en gjutjärnsstekpanna, doppa hushållspapper i olja och smörj in pannan. Stek tunna pannkakor tills de blir gyllenbruna på båda sidorna.

 

 

Ingredienser

 
Bovetemjöl2,5 dl
Salt1 krm
Ägg1 st
Mjölk2,5 dl
Vatten2,5 dl
Olja att steka i
Crema di Balsamico

Så gör du

Vispa ihop bovetemjöl, salt, ägg, mjölk och vatten. Låt detta stå framme i rumstemperatur i två timmar. Eller ställ in bunken i kylskåpet över natten.

Värm upp en gjutjärnsstekpanna, doppa hushållspapper i olja och smörj in pannan. Stek tunna pannkakor tills de blir gyllenbruna på båda sidorna.

 

 

Utskriven 2019-07-16 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bovetegalette/

Skriv en kommentar om Bovetegalette

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig