Foccacia på surdeg

Focaccia på surdeg

(0)Betyg: null av 5 stjärnor

Focaccia på surdeg, god att äta och fin att titta på. Perfekt att serveras till en soppa, till sommarsalladen eller bara avnjuta med smör! Toppa din focaccia efter smak, till exempel med färska kryddor, vilda växter, vår och sommarprimörer, oliver och tomater. Glöm inte flingsalt på toppen!

Om du inte har en surdegsstart sedan innan hittar du recept här.

Ingredienser

Surdegsstart
Extra Virgin Olivolja Classico
Ljummet vatten
Honung
Dinkelmjöl siktat
Flingsalt
Topping efter smak

Så gör du

  1. Väg upp aktiv surdegsstart, olja, vatten, honung och dinkelsikt i en bunke. Knåda i maskin eller för hand tills du har en fin deg. Lägg i saltet och knåda degen ytterligare ca 5–10 min.
  2. Olja en springform. Vänd i degen och se till att den sprids jämt över botten. Täck med lock eller plastfolie och låt degen jäsa ca ett dygn i rumstemperatur.
  3. Tryck ner fingrarna, lite på snedden, ner i degen. Peta ner tomater och oliver eller annat du vill toppa din focaccia med.
  4. Smula flingsalt på toppen och grädda sedan brödet i ugn på 200 grader i ca 35 minuter.

Kommentera receptet

Du kanske också gillar