Grissini på surdeg passar perfekt som tillbehör till plockmat, ostbrickan, snacks eller bara äta som dom är. Smaksätt dom efter smak, humör och vad du har hemma.
Häll på vatten och olivolja. Rör om tills allting är blandat.
Vill du smaksätta dina grissinis häller du i din smaksättning här. Färska hackade örter som rosmarin eller salvia passar fint. Eller en handfull fint riven lagrad ost.
Tillsätt mjöl. Mängden kan variera något beroende på hur lös din surdeg är. Börja med 3 dl och fyll på tills degen känns bra. Knåda degen ca 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa i ca 1 timme.
Knåda degen lätt igen, dela sedan degen i 30 delar och rulla ut dem tunt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla dina grissinis med lite olivolja och toppa med flingsalt. Baka dem sedan i mitten av ugnen ca 10 minuter beroende på tjocklek. Ruska gärna om plåten efter halva tiden så de gräddas jämnt.
Låt svalna helt och gärna vila ett dygn så de blir riktigt krispiga.